Illustrasjon av ingrediensene i VitaePro som kommer fra naturlige kilder

Ingredienser i VitaePro

Ingrediensene i VitaePro har positiv effekt på flere viktige funksjoner i kroppen.

VitaePro er et unikt kosttilskudd med ingredienser som er rene, trygge og grundig testet. Suppler din diett med VitaePro og få i deg Boswellia serrata, astaxanthin, zeaxanthin og lutein, selen, vitamin B12, C, D og E samt viktige omega 3-fettsyrer. NYE VitaePro inneholder nå også olivenekstrakt. Kombinasjonen av ekstrakt fra oliven og omega 3 beskytter blodomløpet og er bra for hjertet! En pakke inneholder 50 kapsler tilsvarende 7 ukers forbruk.

 • Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.
 • Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.
 • Selen samt vitaminer C, D og B12 bidrar til immunsystemets normale funksjon.
 • Vitamin C og B12 bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.
 • Omega 3-fettsyrene DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon.*
 • Olivenolje-polyfenoler bidrar til å beskytte fettstoffer i blodet mot oksidativt stress.**
 • Antioksidantene selen, vitamin C og E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.
 • Vitamin B12 bidrar til normal energiomsetning og nervesystemets normale funksjon.
 • Vitamin B12 bidrar til normal dannelse av røde blodlegemer.

* Positiv effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg EPA og DHA døgn (2 kapsler/døgn).
** Positiv effekt oppnås ved inntak av 5 mg av polyfenolen hydroksytyrosol, tilsvarende 20 g olivenolje.

Hvordan virker antioksidantene?

Økt produksjon av reaktive oksygenforbindelser, som for eksempel frie radikaler, kan føre til at kroppens antioksidantforsvar ikke strekker til. Dersom det blir en vedvarende ubalanse mellom mengden antioksidanter og reaktive oksygenforbindelser i kroppen, vil kroppen utsettes for oksidativt stress.

Det er mange faktorer som fører til en økning i dannelsen av reaktive oksygenforbindelser, slik som trening, solstråling, feilernæring, røyking, miljøgifter/tungmetaller og stress. Når kroppen utsettes for belastninger blir kroppens antioksidantforsvar ekstra viktig siden produksjonen av de frie radikaler kan økes. Kosttilskuddet VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

Innhold per døgndose

Næringsinnhold 1 kapsel Prosent av referanseinntak
Astaxanthin 2,0 mg  
Lutein, zeaxanthin 7,2 mg  

Indisk salaitre
(Boswellia serrata-ekstrakt)


100 mg

 
Vitamin B12 2,5 µg 100 %
Vitamin C 120 mg 150 %
Vitamin D3 15 µg 300 %
Vitamin E 12 mg a-TE 100 %
Selen 80 µg 146 %
Omega 3-fettsyrer totalt
(som triglyserider)

– herav DHA

– herav EPA

130 mg

90 mg

35 mg

 
Hydroksytyrosol
(olivenolje-polyfenoler)
5 mg  


Ingredienser

Calamarine® (olje fra flyveblekksprut, inneholder rosmarinekstrakt), kapsel (fiskegelatin, fuktighetsbevarer (glyserol)), L-askorbinsyre (vitamin C), ekstrakt av indisk salaitre (Boswellia serrata), olivenolje, olivenekstrakt (olivenolje-polyfenoler), tistelolje, ferskvannsalgen Haematococcus pluvialis, ekstrakt av stor fløyelsblomst (Tagetes erecta), D-alfa-tokoferol (vitamin E), fyllstoff (silisiumdioksid), L-selenometionin, emulgator (soyalecitin), kolekalsiferol (vitamin D3), cyanokobalamin (vitamin B12), antioksidanter (tokoferolrikt ekstrakt, askorbylpalmitat).

Anbefalt døgndose

1-2 kapsler, sammen med mat. 2 kapsler gjelder voksne og barn fra 11 år og oppover. Anbefalt døgndose bør ikke overskrides. Anbefales ikke til barn under 3 år.

Kosttilskudd bør ikke erstatte et variert og balansert kosthold og en sunn livsstil, og skal ikke erstatte legemidler. Anbefales ikke til gravide. Dette fordi effekten av urter på gravide ikke er forsket på.

Oppbevares tørt, kjølig og utilgjengelig for barn.

 • Boswellia serrata bidrar til komfortable ledd.

  Boswellia serrata bidrar til komfortable ledd.

  VitaePro inneholder blant annet Boswellia serrata for leddene. Denne ingrediensen har tradisjonelt blitt brukt for leddenes velvære i hundrevis av år.

  Boswellia serrata er et tre som vokser både i Asia og Afrika og har blitt brukt i India i tusenvis av år for å vedlikeholde sunne ledd. Væske trekkes ut fra treet på en skånsom måte, slik at det ikke skader veksten av treet. Den tørkes til en gummiaktig bit som Boswellia serrata-ekstraktet kommer fra.

  Boswellia serrata er kjent for å ha en behagelig virkning på ledd.

  • Øker bevegeligheten i leddene
  • Bidrar til å beholde smidige ledd
  • Har positiv effekt på leddfunksjonen

  Forskning på Boswellia serrata

  Sengupta et al. viste i 2008 at Boswellia serrata-ekstraktet har effekt på ledd ved doser på kun 100 mg. 75 personer var med på en dobbelblindet placebo-kontrollert studie som gikk over 90 dager. 25 personer fikk 100 mg Boswellia serrata om dagen, og 25 personer fikk 250 mg daglig. Siste gruppen fikk placebo. Etter 90 dager hadde begge Boswellia serrata-gruppene betydelig forbedring på leddfunksjonen. Et Cochran review* i 2014 undersøkte 33 planter som tradisjonelt har blitt brukt mot ubehag i ledd, og konkluderte med at Boswellia serrata hadde best effekt.  

  * Cochran reviews er en systematisk gjennomgang av forskning innen human helse og er internasjonalt anerkjent som den høyeste standard innen forskning på helseomsorg.

  Studier viser til at Boswellia serrata er trygt å spise, med et daglig inntak på opptil 2500 mg / kg kroppsvekt. Imidlertid anbefales ikke Boswellia serrata for gravide eller de som prøver å bli gravide.

 • Astaxanthin har rå kraft fra naturen!

  Astaxanthin har rå kraft fra naturen!

  En av nøkkelingrediensene i VitaePro er astaxanthin - denne antioksidanten er en av de kraftigste i naturen. Denne antioksidanten hele 6.100 ganger sterkere* enn vitamin C!

  Hva er astaxanthin

  Astaxanthin er et rødfarget pigment som gir sin karakterirske farge til laks og ørret. Astaxanthin finnes i ulike typer marine organismer, blant annet krepsdyr, krill, dypvannsreker, plankton og mikroalger.

  Astaxanthin i VitaePro kommer fra mikroalgen Haematococcus pluvialis. Den finnes vanligvis i ferskvann og er i stand til å overleve under ekstreme betingelser. Når algen utsettes for intenst lys, tørking, høye saltkonsentrasjoner eller næringsmangel, produserer den astaxanthin. Astaxanthin beskytter algecellen mot reaktive stoffer og celleskader som de kan forårsake.

  Astaxanthin = rå kraft fra naturen!

  Helt siden VitaePro kom på markedet i 2002 har nøkkelingrediensene i VitaePro vært plantestoffene astaxanthin, lutein og zeaxanthin. Disse ingrediensene har bidratt sterkt til den suksessen som har gjort VitaePro til et av Nordens mest brukte kosttilskudd.

  Astaxanthin har størst evne til å fjerne skadelige forbindelser som reaktivt oksygen, og den er mange ganger sterkere* enn vitamin C!

  Hvorfor trenger vi antioksidanter?

  Vår moderne livsstil med faktorer som stress, sollys, luftforurensning, alkohol, røyking og hard trening øker mengden av skadelige stoffer* i kroppen. For å unngå skader på cellene i kroppen, må disse uskadeliggjøres med hjelp av et eget forsvarssystem som kalles «antioksidantforsvaret». Antioksidantene nøytraliserer skadelige forbindelser og reparerer skader i cellene i kroppen.

  * Basert på evnene den har til å bekjempe reaktive oksygenforbindelser som singlet oksygen sammenlignet med vitamin C. Kilde: Nishida Y. et al.2007, Capeli et al.2013 (Total Quenching Constant, kt)

 • 3 grunner til å ta vitamin D!

  3 grunner til å ta vitamin D!

  Vitamin D er et essensielt vitamin med mange viktige roller i kroppen. Her kan du lese hvorfor det er viktig å ha tilstrekkelig mengde av dette solskinnvitaminet i kroppen!

  Viktig for muskler

  Det er viktig å ha velfungerende muskler for a kunne være i bevegelse og holde seg aktiv – hele livet. Med årene skjer det endringer i kroppen. Etter 45-årsalderen begynner vi å tape muskelmasse, og kroppens evne til å bygge opp muskler begynner å avta. Å miste muskelmasse ved økende alder handler ikke bare om utseende, det har konsekvenser for muskelstyrke og for hvordan man opplever sin egen hverdag. Muskler er viktig for mobilitet og balanse, og har stor betydning for livskvalitet. For å opprettholde musklene er det viktig å være fysisk aktiv, få i seg de byggesteinene kroppen trenger gjennom et balansert kosthold og sørge for å ha nok vitamin D - året rundt. Vitaminet er viktig for muskelfunksjon slik at musklene fortsetter å fungere optimalt.

  Viktig for immunsystemet 

  Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon. Vitaminet er en nøkkel til kroppens immunforsvar som sørger for å skru det på til rett tid.

  Viktig for benbygning

  En av de viktigste oppgavene til vitamin D i kroppen er å sikre opptak av kalsium, noe som er viktig for bein, tenner og skjelettet. Skjelettet er ikke statisk og ubevegelig, men i kontinuerlig endring. I løpet av en 7 års periode er hele skjelettet fornyet hos en voksen person. Skjelettet trenger derfor stadig tilførsel av byggesteinen kalsium, men for at kalsium skal tas opp i kroppen, trenger vi vitamin D. Uten vitaminet forsvinner kalsium ut med avføringen.

  Kilder til vitaminet

  Vitamin D lages i huden under påvirkning av sollys. Pigmentmengden regulerer produksjonen. Mennesker med lys hud produserer mer D-vitamin enn de med mørk hud. De fleste solkremer vil i stor grad hindre produksjonen av vitaminet mens man er i solen. Med alderen synker produksjon av vitamin D i huden. Undersøkelser har vist at en person på 70 år produserer om lag 25 % av mengden vitaminet, som det en 20-åring produserer ved samme UVB-eksponering. De offisielle kostholdsanbefalingene fra Helsedirektoratet råder eldre og de som er lite ute i dagslys til å ta tilskudd med vitamin D.

  I vinterhalvåret kan det være vanskelig å fylle opp den anbefalte dosen av solskinnsvitaminet gjennom sollys. Det lille av sol vi får i ansiktet og på hendene har mindre effekt, og da er det viktig å få i seg vitaminet gjennom kosten.

  Vitamin D i kosten

  Den viktigste kilden til vitaminet er fet fisk. Makrell, ørret, laks, sild og ansjos, samt fiskelever og rogn inneholder rikelig med vitamin D. Vitaminet finnes også i melk, eggeplommer, smør og ost, men ikke i fettfattig kost.

  Du må imidlertid spise store mengder av meieriprodukter for å få dekket minimumsbehovet for vitaminet: en halv liter helmelk tilsatt vitamin D inneholder en tredjedel av dagsbehovet; og det kreves 100g margarin om dagen for å oppnå anbefalt inntak dersom du er yngre enn 75 år. Er du eldre enn 75 år, øker dagsbehovet. 

  Helsedirektoratets ferske rapport om utviklingen i det norske kostholdet viser at nordmenns gjennomsnittlige kosthold inneholder for lite vitamin D i forhold til det som er anbefalt.

 • Antioksidanten vitamin C beskytter kroppen

  Antioksidanten vitamin C beskytter kroppen

  Vitamin C er et av de mest kjente vitaminene. Det kalles også for askorbinsyre, og er viktig for at kroppen skal holde seg sunn. Denne naturlige antioksidanten dannes ikke naturlig i kroppen vår og vi er derfor avhengig av å få tilført vitaminet gjennom kosten.

  En antioksidant

  Vitamin C fungerer som en antioksidant og bidrar til å beskytte cellene våre. Når kroppen forbrenner oksygen, dannes noen biprodukter som kalles reaktive oksygenforbindelser. Reaktive oksygenforbindelser kan angripe kroppens celler, proteiner og arvestoff. Antioksidanter nøytraliserer de reaktive oksygenforbindelsene og beskytter kroppen.

  Tar vare på immunsystemet og ha nok energi i kroppen

  Ved hard trening er det spesielt viktig å få i seg nok vitamin C. Et daglig inntak av 200 mg vitamin C, i tillegg til det anbefalte daglige inntaket av vitaminet, bidrar til å opprettholde immunsystemets normale funksjon under og etter intens fysisk trening. Ved å ta to kapsler VitaePro får du i deg 240 mg vitamin C. 

  Vitaminet bidra også til å redusere tretthet og utmattelse. Tretthet og utmattelse kan være forårsaket av mange ting, blant annet stress, vitaminmangel og mangel på søvn. Det er viktig å få i seg de riktige næringsstoffene for å forebygge trøtthet, men å ha perfekte matvaner hver dag, hele året, kan være krevende.

  Andre oppgaver antioksidanten bidrar til

  • Normal energiomsetning
  • Nervesystemets normale funksjon
  • Normal kollagendannelse, som har betydning for blodkarenes, knoklenes, bruskens, tannkjøttets, tennenes og hudens normale funksjon

  Vitaminets funksjon i kroppen

  For kvinner er vitamin C spesielt viktig for å bevare et bra opptak av jern. Siden vitaminet hos røykere forbrukes raskere enn hos en som ikke røyker, trenger røykere å få tilført mer av dette vitaminet.

  Det meste av kroppens beholdning av vitamin C finnes i musklene og i blodet, mens det er hjernen, øyet og binyrene som har høyest konsentrasjon av vitaminet. Vitaminet er vannløselig, som betyr at overskuddet av vitaminet skilles ut i urinen, så mengden man inntar av vitaminet ikke kan bli for høy.

  Fem om dagen – eller et kosttilskudd

  Det lureste man kan gjøre for å få i seg nok vitamin C, er å spise fersk frukt og grønnsaker. Innholdet av vitaminet i matvarer kan nemlig endres etter forhold ved oppbevaring og tilbereding av maten. Får man i seg mindre enn 40 mg vitamin C om dagen, kan man merke tretthet, samt føle seg utmattet. Dosen du kan få i deg ved å spise nok frukt og grønt, vil sørge for at kroppen får i seg nok. Dersom du ikke får i deg nok av vitaminet, kan det være bra å supplere med et kosttilskudd.

 • Vitamin B12 - alt du trenger å vite om energivitaminet

  Vitamin B12 - alt du trenger å vite om energivitaminet

  Vitamin B12 er et allsidig vitamin, som er viktig for flere funksjoner i kroppen. I tillegg til å inneholde mange ingredienser for flere viktige funksjoner i kroppen, inneholder VitaePro også energivitaminet B12.

  Vitamin B12


  Vitaminet er et vannløselig vitamin, som virker som et koenzym i kroppen som er nødvendig for omsetning av stoffer som for eksempel protein, fett og karbohydrater metabolisme. Kategorien vitamin B inneholder åtte forskjellige vitaminer, og hvert enkelt vitamin har egne funksjon i kroppen vår, og kan derfor ikke erstatte hverandre. Alle B-vitaminer er relatert til kroppens enzymatiske systemer, og alle er involvert i energi og metabolisme, utenom folat.

  Spesielt viktig for eldre mennesker


  Vitaminet fins bare i animalske produkter. Derfor må også vegetarianere, og spesielt veganere, passe på å få i seg tilstrekkelig med vitamin B12.

  Evnen til å ta opp vitamin B12 fra maten minsker med alderen. Eldre må derfor være ekstra påpasselige med å få i seg tilstrekkelig av dette viktige vitaminet. 

  Funksjoner ved det allsidige energivitaminet


  Vitamin B12 (kobolamin) inngår som en viktig bestanddel i mange av kroppen sine interne reaksjoner. Vitaminet er også blant annet nødvendig for nervesystemet og for dannelse av blodceller. I tilleggg hjelper det til å fornye kroppens DNA og alle celler i kroppen behøver derfor dette vitaminet.

  Immunsystemet og "overskudd"

  Vitamin B12 bidrar også til immunsystemets normale funksjon. Og fremfor alt gir dette energivitaminet mer overskudd til dagen, ved å bidra til å redusere tretthet og utmattelse.

  Gruppen av B-vitaminer arbeider også ofte sammen i kroppen vår. For eksempel, så trenger vitamin B9 at du har vitamin B12 i kroppen for at det skal omdannes til en funksjonell form i kroppen.

  I motsetning til andre vannløselige vitaminer, kan vitamin B12 lagres i kroppen vår.

  Energivitaminet har flere dokumenterte helseeffekter:

  • Bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.
  • Bidrar til normal energiomsetning.
  • Bidrar til nervesystemets normale funksjon.
  • Bidrar til immunsystemets normale funksjon.
 • Essensielle omega 3-fettsyrer

  Essensielle omega 3-fettsyrer

  Omega 3 er en fellesbetegnelse på ulike flerumettede fettsyrer vi finner i fisk og planter. Disse har mange viktige funksjoner i kroppen og må tilføres gjennom kosten. 

  I nordmenns daglige kosthold er det vanlig at vi får i oss for lite fisk (Kilde: Norsk Helseinformatikk), som er en god kilde til essensielle omega 3-fettsyrer.

  Lange og korte fettsyrer

  Kroppen er avhengig av å få ulike omega 3-fettsyrer fra maten vi spiser. Vi kjenner til flere ulike omega 3-fettsyrer som enten er lange eller korte. Det er først og fremst de lange fettsyrekjedene kroppen har nytte av, som da er fettsyrene DHA og EPA.

  Disse finnes hovedsakelig i fet fisk som laks, makrell, sild, ansjos og sardiner. Fet fisk har en gunstig fettsyresammensetning, derfor anbefaler myndighetene at vi spiser fisk minst 2-3 ganger i uken (Kilde: Ernæringsrådet).

  Essensielle fettsyrer

  Siden kroppen ikke kan omdanne DHA og EPA fra andre typer fett, kaller vi disse for essensielle, da de må tilføres gjennom maten. Fettsyrene EPA og DHA bygges inn i celleoverflaten der de kan omdannes til viktige signalstoffer i kroppen.

  Forskning har vist at disse fettsyrene er sunne for kroppen:

  • Omega 3-fettsyrene EPA og DHA holder celleoverflaten myk, og bidrar til hjertets normale funksjon*.
  • DHA vil i tillegg bidra til å opprettholde normal hjernefunksjon og normal synsfunksjon**.

  Rik kilde til omega 3

  Alger er gjerne rike på de lange fettsyrene. Fisk og sjødyr som lever av algene får et høyt innhold av de nyttige fettsyrene, og er derfor også rike på DHA og EPA. Når små sjødyr blir spist av større blir de lange fettsyrene i sjødyrene oppkonsentrert. Når mennesker igjen spiser disse, vil vi få økt mengde av de sunne umettede fettsyrene i kroppen.

 • Det du trenger å vite om antioksidanten vitamin E

  Det du trenger å vite om antioksidanten vitamin E

  Vitamin E er akkurat som vitamin C, et av vitaminene som også fungerer som en antioksidant, og bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

  Antioksidanter beskytter cellene

  Vitamin E er, som vitamin C, en antioksidant. Antioksidanter nøytraliserer såkalte reaktive oksygenforbindelser, som er biprodukter av kroppens forbrenning av oksygen. Uten antioksidanter ville oksygen fungert som gift for kroppen, så disse er svært viktige for oss.

  For sunne celler

  Allerede på 1940-tallet ble det oppdaget at vitamin E kan beskytte umettede fettsyrer mot oksidasjon. Vitaminet tilsettes i dag noen matvarer, som fiskeoljer, for å holde de ferske og hindre harskning. Harskning er en form for oksidering, dersom cellene ikke beskyttes av antioksidanter vil det oppstår oksidering i kroppen.

  Et lager av vitaminet

  Vitamin E er et fettløselig vitamin i samme kategori som vitamin D. Det som er karakteristisk med fettløselig vitaminer er at overskuddet vil bli lagret i kroppen, mens overskudd av de vannløselige vitaminene vil skilles ut i urinen. Det forener seg med fett, og blir tatt opp i blodet via tarmen. Hos friske mennesker blir omtrent halvparten av alt vitamin E vi spiser tatt opp i kroppen. Lever, lunger, muskler, hjertet og binyrene inneholder mye av vitaminet. Det meste blir lagret i fettvev, men også i overflaten på cellene våre og i fettmolekyler i blodet.

  Den naturlige versjonen av vitaminet er mest aktivt

  Naturlig vitamin E i form av alfa-tokoferol er dobbelt så effektiv som syntetiske versjoner av vitaminet. VitaePro inneholder den naturlige formen av vitaminet, hentet fra soyabønner. 

  Kostundersøkelser viser at vi spiser for lite

  Som for de fleste andre antioksidanter, finner man vitamin E i forskjellige fargerike frukt og grønnsaker. Kostundersøkelser har vist at vi spiser mindre av vitaminet enn det som er anbefalt av myndighetene.

  Solsikkefrø, mandler og hasselnøtter er eksempler på matvarer som er rike på vitamin E. Dersom du ikke får i deg nok av vitaminet kan det være gunstig å supplere med et kosttilskudd. Med VitaePro får du i deg 12 mg av vitaminet, som er 100 % av referanseinntaket.

 • Antioksidanten selen beskytter kroppen

  Antioksidanten selen beskytter kroppen

  Selen er et mineralstoff som vi får via kosten. Mengden selen som finnes i maten påvirkes av hvor mye selen som finnes i jorden hvor maten er dyrket.

  Selen og oksidativt stress

  Selen tilhører gruppen mineralstoffer som kalles essensielle sporstoffer. Stoffet finnes i blodplatene, skjoldbruskkjertelen, leveren, nyrene, hjertet og musklene og vi mennesker har et nivå på mellom 13-30 mg selen i kroppen.

  Selen er bundet til proteinene i kroppen og er dermed en del av kroppens hær av antioksidanter som beskytter cellene våre. Derfor kan inntak av denne antioksidanten bidra til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

  Én antioksidant som behøver selen for å fungere, er glutathionperoxidase. Denne finnes naturlig i kroppen, men er avhengig av selen for å hindre at fettet i kroppen harskner.

  Andre viktige funksjoner

  I tillegg til å bidra til å beskytte cellene mot oksidativt stress, har selen en rekke andre funksjoner:

  • Bidrar til å opprettholde normalt hår og negler
  • Bidrar til immunsystemets normale funksjon
  • Bidrar til skjoldbruskkjertelens normale funksjon
  • Bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress