VP_VP_ALL_1200x500_1805_Salmon_Eggs_Table.jpg

Vitamin B12 - alt du trenger å vite om vitaminet

Vitamin B12 er et allsidig vitamin, som er viktig for flere funksjoner i kroppen. I tillegg til å inneholde mange ingredienser for flere viktige funksjoner i kroppen, inneholder VitaePro vitamin B12.

Vitamin B12

Vitaminet er et vannløselig vitamin, som virker som et koenzym i kroppen som er nødvendig for omsetning av stoffer som for eksempel protein, fett og karbohydrater metabolisme. Kategorien vitamin B inneholder åtte forskjellige vitaminer, og hvert enkelt vitamin har egne funksjon i kroppen vår, og kan derfor ikke erstatte hverandre. Alle B-vitaminer er relatert til kroppens enzymatiske systemer, og alle er involvert i energi og metabolisme, utenom folat.

Spesielt viktig for eldre mennesker

Vitaminet fins bare i animalske produkter. Derfor må også vegetarianere, og spesielt veganere, passe på å få i seg tilstrekkelig med vitamin B12.

Evnen til å ta opp vitamin B12 fra maten minsker med alderen. Eldre må derfor være ekstra påpasselige med å få i seg tilstrekkelig av dette viktige vitaminet. 

Funksjoner ved det allsidige vitaminet

Vitamin B12 (kobolamin) inngår som en viktig bestanddel i mange av kroppen sine interne reaksjoner. Vitaminet er også blant annet nødvendig for nervesystemet og for dannelse av blodceller. I tillegg hjelper det til å fornye kroppens DNA og alle celler i kroppen behøver derfor dette vitaminet.

Gruppen av B-vitaminer arbeider også ofte sammen i kroppen vår. For eksempel, så trenger vitamin B9 at du har vitamin B12 i kroppen for at det skal omdannes til en funksjonell form i kroppen.

I motsetning til andre vannløselige vitaminer, kan vitamin B12 lagres i kroppen vår.

Vitaminet har flere helseeffekter og bidrar til:

  • å redusere tretthet og utmattelse
  • støtter energinivået
  • immunsystemets normale funksjon

Prøv VitaePro med vitamin B12 for å støtte ditt energinivå!

 

VitaePro inneholder ingredienser med dokumentert effekt
NYHET! LEDD OG BINDEVEV

Nå med enda mer Boswellia serrata som bidrar til komfortable ledd. Den nye ingrediensen mangan bidrar til normal dannelse av bindevev.

MUSKLER OG ENERGINIVÅ

Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon, mens vitamin B12 og C bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

HJERTE OG IMMUNSYSTEM

Omega 3-fettsyrene DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon. Positiv effekt ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn). Selen, samt vitamin B12, C og D bidrar til immunsystemets normale funksjon.