VP_VP_ALL_1200x500_1805_Salmon_Eggs_Table.jpg

Vitamin B12 - alt du trenger å vite om vitaminet

Vitamin B12 er et allsidig vitamin, som er viktig for flere funksjoner i kroppen. I tillegg til å inneholde mange ingredienser for flere viktige funksjoner i kroppen, inneholder VitaePro vitamin B12.

Vitamin B12

Vitaminet er et vannløselig vitamin, som virker som et koenzym i kroppen som er nødvendig for omsetning av stoffer som for eksempel protein, fett og karbohydrater metabolisme. Kategorien vitamin B inneholder åtte forskjellige vitaminer, og hvert enkelt vitamin har egne funksjon i kroppen vår, og kan derfor ikke erstatte hverandre. Alle B-vitaminer er relatert til kroppens enzymatiske systemer, og alle er involvert i energi og metabolisme, utenom folat.

Spesielt viktig for eldre mennesker

Vitaminet fins bare i animalske produkter. Derfor må også vegetarianere, og spesielt veganere, passe på å få i seg tilstrekkelig med vitamin B12.

Evnen til å ta opp vitamin B12 fra maten minsker med alderen. Eldre må derfor være ekstra påpasselige med å få i seg tilstrekkelig av dette viktige vitaminet. 

Funksjoner ved det allsidige vitaminet

Vitamin B12 (kobolamin) inngår som en viktig bestanddel i mange av kroppen sine interne reaksjoner. Vitaminet er også blant annet nødvendig for nervesystemet og for dannelse av blodceller. I tillegg hjelper det til å fornye kroppens DNA og alle celler i kroppen behøver derfor dette vitaminet.

Gruppen av B-vitaminer arbeider også ofte sammen i kroppen vår. For eksempel, så trenger vitamin B9 at du har vitamin B12 i kroppen for at det skal omdannes til en funksjonell form i kroppen.

I motsetning til andre vannløselige vitaminer, kan vitamin B12 lagres i kroppen vår.

Vitaminet har flere helseeffekter og bidrar til:

  • å redusere tretthet og utmattelse
  • støtter energinivået
  • immunsystemets normale funksjon

Prøv VitaePro med vitamin B12 for å støtte ditt energinivå!

 

VitaePro inneholder ingredienser med dokumentert effekt
MUSKLER OG LEDD

Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon. Boswellia serrata bidrar til komfortable ledd.

HJERTE OG ENERGINIVÅ

Vitamin B1 bidrar til hjertets normale funksjon, mens vitamin B12 og C bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

IMMUNSYSTEM

Nyhet! Nå også med sink for immunsystemet. Vitamin B12, C og D, samt selen bidrar til immunsystemets normale funksjon.