Matvarer som inneholder vitamin B12

Vitamin B12 - alt du trenger å vite om vitaminet

Vitamin B12 er et allsidig vitamin, som er viktig for flere funksjoner i kroppen. I tillegg til å inneholde mange ingredienser for flere viktige funksjoner i kroppen, inneholder VitaePro vitamin B12.

Vitamin B12

Vitaminet er et vannløselig vitamin, som virker som et koenzym i kroppen som er nødvendig for omsetning av stoffer som for eksempel protein, fett og karbohydrater metabolisme. Kategorien vitamin B inneholder åtte forskjellige vitaminer, og hvert enkelt vitamin har egne funksjon i kroppen vår, og kan derfor ikke erstatte hverandre. Alle B-vitaminer er relatert til kroppens enzymatiske systemer, og alle er involvert i energi og metabolisme, utenom folat.

Spesielt viktig for eldre mennesker

Vitaminet fins bare i animalske produkter. Derfor må også vegetarianere, og spesielt veganere, passe på å få i seg tilstrekkelig med vitamin B12.

Evnen til å ta opp vitamin B12 fra maten minsker med alderen. Eldre må derfor være ekstra påpasselige med å få i seg tilstrekkelig av dette viktige vitaminet. 

Funksjoner ved det allsidige vitaminet

Vitamin B12 (kobolamin) inngår som en viktig bestanddel i mange av kroppen sine interne reaksjoner. Vitaminet er også blant annet nødvendig for nervesystemet og for dannelse av blodceller. I tillegg hjelper det til å fornye kroppens DNA og alle celler i kroppen behøver derfor dette vitaminet.

Gruppen av B-vitaminer arbeider også ofte sammen i kroppen vår. For eksempel, så trenger vitamin B9 at du har vitamin B12 i kroppen for at det skal omdannes til en funksjonell form i kroppen.

I motsetning til andre vannløselige vitaminer, kan vitamin B12 lagres i kroppen vår.

Vitaminet har flere helseeffekter og bidrar til:

  • å redusere tretthet og utmattelse
  • støtter energinivået
  • immunsystemets normale funksjon

Prøv VitaePro med vitamin B12 for å støtte ditt energinivå!

 

Kjøp VitaePro i dag!

Spar hele 50 % og betal kun 164 kr for første pakke. Du får også en pakke med Collagen Duo som gave i din andre leveranse.

Det er ingen binding- eller oppsigelsestid, pakkene sendes hjem til din postkasse og du betaler trygt med faktura i etterkant.

Du kan bestille opp til 2 VitaePro abonnement til introduksjonspris.

VitaePro inneholder ingredienser med gunstig virkning:

LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

MUSKLER: VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

IMMUNSYSTEM: VitaePro inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

HJERTE: Omega 3-fettsyrene DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon. Positiv effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).

BLODOMLØP: Olivenolje-polyfenoler bidrar til å beskytte fettstoff er i blodet mot oksidativt stress. Positiv effekt oppnås ved inntak av 5 mg hydroksytyrosol, tilsvarende 20 g olivenolje.

REDUSERER TRETTHET: VitaePro inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.