Hvorfor trenger vi antioksidanter?

Visste du at det foregår en slags maktkamp inni deg? Hver av kroppens celler angripes 10 000 ganger - hver dag! Og angriperne, de heter frie radikaler. Antioksidanter beskytter cellene mot disse angrepene.

Antioksidanter er viktig

Du har sikkert opplevd at eplebiter har blitt brune om de blir liggende ubeskyttet på kjøkkenbenken. Epler eller avokadoer som blir brune er gode eksempler på hvordan oksidasjon ser ut. Viste du at antioksidanter kan påvirke dette? For eksempel, ved å dyppe eplebiter i sitronsyre, som inneholder antioksidanter, forebygger du oksidasjon og bruning av eplet. Det samme gjelder for avokadoer som kan bli brune ved oksidering, derfor brukes ofte lime eller sitron i Guacamole for å holde den friske grønnfargen.

Vår moderne livsstil med faktorer som stress, sollys, luftforurensning, alkohol, røyking og hard trening øker mengde av skadelige stoffer* i kroppen. For å unngå skader på cellene i kroppen, må disse uskadeliggjøres med hjelp av et eget forsvarssystem som kalles ”antioksidantforsvaret.”

Antioksidantene nøytraliserer skadelige forbindelser, reparerer skader i cellene inne i kroppen. Noen antioksidanter produserer kroppen selv, mens andre, slik som vitamin C og E samt mineralene selen, kobber og sink, er vi avhengige av å få tilført gjennom kosten. Å spise nok mat med antioksidanter er derfor viktig for å bygge opp og forsterke kroppens forsvarssystem.

Vanskelig å spise nok frukt og grønt?
Frukt og grønt inneholder mye antioksidanter. I følge myndighetenes kostråd skal du spise 5 om dagen tilsvarende et halvt kilo frukt og grønt hver dag hvorav halvparten skal være grønnsaker. Mer enn 8 av 10 nordmenn følger ikke dette rådet. 

VitaePro inneholder flere ingredienser som er bra for mange av kroppens funksjoner. I tillegg til antioksidantene selen, mangan, vitamin C og E, inneholder VitaePro også planteekstraktene astaxanthin, zeaxanthin, lutein og Boswellia serrata, samt vitamin B1, B12, vitamin D og omega 3-fettsyrer. Den nyeste ingrediensen i VitaePro er sink som er kjent for å være bra for immunsystemet.

Rust opp ditt antioksidantforsvar med VitaePro!

VitaePro inneholder ingredienser med dokkumentert effekt:

LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

MUSKLER: VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

IMMUNSYSTEM: VitaePro inneholder selen og sink, samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

HJERTE: Vitamin B1 bidrar til hjertets normale funksjon. Omega 3-fettsyrene DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon. Positiv effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).

ENERGINIVÅ: VitaePro inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

BINDEVEV: Mangan bidrar til normal dannelse av bindevev.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.