VP_VP_ALL_1920x455_1805_HandsHeartShape_Sunset_Winter.jpg

4 grunner til å ta vitamin D

Får du for lite vitamin D gjennom mat eller sollys? Det er viktig å ha tilstrekkelig mengde av dette solskinnvitaminet i blodet. Her kan du lese hvorfor.

Derfor er vitamin D lurt å ta

  • Godt for musklene. Det er viktig å ha velfungerende muskler for å kunne være i bevegelse og holde seg aktiv – hele livet. Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.
  • Viktig for benbygning. Vitamin D bidrar til normalt opptak og utnyttelse av kalsium, noe som er veldig viktig for benhelsen. Mennesket består av ca. 1 kilo kalsium, og mineralet er den viktigste byggesteinen i skjelettet.
  • Godt for tenner. Vitaminet er også viktig for opptak og utnyttelse av et annet viktig mineral i kroppen, fosfor. Fosfor er viktig for benvev og gode tenner.
  • Viktig for immunsystemet. Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon. Samtidig er vitaminet en nøkkel til kroppens immunforsvar som hjelper til å skru den på til rett tid.

Hvor mye av solskinnvitaminet trenger man?

Vitamin D kalles ofte for solskinnsvitaminet, ettersom kroppen kan produsere det når den utsettes for UV-stråler fra solen. Dannelse av vitaminet i huden ved hjelp av sollys er ikke alltid tilstrekkelig i Nord Europa, særlig i vintermånedene. Helsedirektoratet slår fast at det er mange som i vinterhalvåret har lave blodnivåer av vitamin D. Det er også verdt å vite at hudens evne til å produsere solskinsvitaminet avtar med alderen. Undersøkelser har vist at en person på 70 år produserer om lag 25% av mengden vitamin D, som det en 20-åring produserer ved samme UVB-eksponering.

Kilder til vitaminet i kosten er fet fisk, tran og matvarer tilsatt vitamin D, inkludert margarin, smør og noen typer fettredusert melk. Selv om feit fisk som laks, makrell, sverdfisk, ørret, tunfisk og sardiner er gode kilder til vitaminet, må du spise de minst hver dag for å få nok. 

Sørg for å få tilstrekkelig med vitamin D gjennom hele livet, slik at du kan bevare velfungerende muskler og bein – også opp i årene.

 

VitaePro inneholder ingredienser med dokumentert effekt
NYHET! LEDD OG BINDEVEV

Nå med enda mer Boswellia serrata som bidrar til komfortable ledd. Den nye ingrediensen mangan bidrar til normal dannelse av bindevev.

MUSKLER OG ENERGINIVÅ

Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon, mens vitamin B12 og C bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

HJERTE OG IMMUNSYSTEM

Omega 3-fettsyrene DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon. Positiv effekt ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn). Selen, samt vitamin B12, C og D bidrar til immunsystemets normale funksjon.