Personvernerklæring

Vi er opptatt av våre brukeres personvern og sørger for at all behandling av personopplysninger skjer i henhold til gjeldende lovgivning. Vi gjør følgende for å håndtere dine personopplysninger på en sikker måte:

1. Personopplysninger som samles inn om deg, og måten den brukes på og lagres
VitaeLab AS er ansvarlig for behandlingen av de personopplysningene du har avgitt til oss. Når du registrerer deg som kunde ber vi deg oppgi informasjon om fullt navn, adresse, e-post og telefonnummer. Vi trenger denne informasjonen for å kunne administrere ditt kundeforhold, sende deg dine bestillinger samt ha mulighet til å kontakte deg i forbindelse med ditt kundeforhold, hvis det skulle være behov for det. Informasjonen du oppgir vil bli oppbevart så lenge du har et aktivt kundeforhold hos oss. VitaeLab AS er forpliktet til å oppbevare deler av informasjonen også etter at ditt kundeforhold er opphørt. Vi er for eksempel pålagt å oppbevare enkelte kategorier av informasjon i forbindelse med regnskapsføring og disse opplysningene oppbevares i henhold til gjeldende regler om bokføring mv.

Når du gir oss dine personopplysninger ved bestilling, benyttes disse personopplysningene for å håndtere din spesifikke forespørsel. Vi vil også bruke informasjonen til å kommunisere med deg og for å tilpasse tjenesten vår. Vi kan kontakte deg via telefon, elektronisk kommunikasjon og brev med mindre du har gitt oss beskjed om at du ikke ønsker å bli kontaktet. Etter endt kundeforhold vil vi fortsette å oppbevare navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer og kjøpshistorikk for å kontakte deg ved telefon, elektronisk kommunikasjon eller adressert post med tilbud og nyheter om våre produkter som vi tror kan være av interesse for deg, med mindre du har reservert deg for dette i Reservasjonsregisteret eller du har gitt oss beskjed om at du ikke ønsker å bli kontaktet. Vi vil for øvrig kunne foreta en personlig tilpasning av slike henvendelser på det grunnlag at det ivaretar Vitaelab AS’ berettigede interesse i å benytte markedsføring som oppleves relevant av mottakerne.

VitaeLab AS har i henhold til regnskapsloven og bokføringsloven plikt til å oppbevare visse opplysninger, herunder dine betalingstransaksjoner for tidligere ordrebestillinger, i fem år etter regnskapsårets slutt. Når du gjør en ny ordrebestilling aksepterer du at VitaeLab AS kan benytte visse bokføringspliktige opplysninger om din betalingshistorikk for å kontrollere at du ikke har utestående forfalte fakturaer fra tidligere ordrebestillinger, innen vi godkjenner din nye ordrebestilling.

Dine personopplysninger kan videre brukes til følgende formål: regnskap, fakturering og revisjon, betalingsverifiseringer, administrative og juridiske formål, statistikk og markedsføringsanalysemed sikte på å forbedre våre tjenester, nettstedet og brukeropplevelsen, utvikling og vedlikehold av våre systemer, samt kundeanalyser og -undersøkelser.

Hvis du er under 18 må du ha samtykke fra foreldre eller foresatte før du gir oss dine personopplysninger.

2. Hvor henter vi opplysninger fra
Personopplysningene som behandles av VitaeLab AS innhentes fra deg ved registrering som nevnt under punkt 1. Videre innhentes kjønn og fødselsdato for produktutvikling og for å tilpasse vår markedsføring, samt adresse og telefonnummer i de tilfeller du ikke har oppgitt dette selv. Vi henter nevnte opplysninger fra våre samarbeidspartnere Bisnode AS og Link Mobility AS. Opplysninger om brukshandlinger på vår webside samles inn via Hotjar Ltd. Du kan lese mer om vår bruk av Hotjars teknologi i punkt 9 nedenfor.

3. Personopplysninger til tredjepart
Vi kan bruke underleverandører for å håndtere de personopplysninger som samles inn. Disse underleverandørene kan være lokalisert i Norge eller i utlandet. Når vi benytter slike underleverandører forsikrer vi om at hensiktsmessige kontraktsmessige sikringstiltak er implementert i henhold til gjeldende personvernregler.

Vi kan også dele dine personopplysninger med selskaper i vårt konsern eller med andre selskaper som samarbeider med oss for formål som nevnt i punkt 1, både i og utenfor EU/EØS. VitaeLab AS er ansvarlig for å sikre at overføringen av dine personopplysninger skjer i henhold til gjeldende regelverk gjennom konserninterne regler.

Vi kan gi fra oss din personlige informasjon til andre der vi er pålagt eller tillatt å gjøre det ved lov, eller hvis du sender oss noe materiale som er ulovlig.

4. Direktemarkedsføring ved elektronisk kommunikasjon.
Så lenge du er kunde hos VitaeLab AS og/eller medlem av vårt kundefordelsprogram vil vi bruke informasjonen din til å sende deg tilbud og nyheter om våre produkter som vi tror kan være av interesse for deg. Du kan melde deg av ved å følge instruksjonene som vi vil gi deg ved hver kommunikasjon.

5. Sikkerhet
Alle personopplysninger blir lagret i et sikkert miljø. Vårt nettsted benytter Secure Sockets Layer (SSL) krypteringsteknologi. Dette er en av de mest avanserte sikkerhetsteknologier som for tiden er tilgjengelig for nettransaksjoner. Den krypterer all din personlige informasjon slik at det ikke kan leses som informasjon over Internett.

6. Retting og sletting
Dersom det er behandlet personopplysninger som er uriktige, ufullstendige eller som det ikke er adgang til å behandle, vil VitaeLab AS av eget tiltak eller på begjæring fra deg rette eller slette de mangelfulle opplysningene.

Dine personopplysninger vil bli slettet/anonymisert når det ikke lenger er saklig behov for å oppbevare dem i VitaeLab AS, med mindre annet regelverk pålegger videre oppbevaring. VitaeLab AS gjennomfører en vurdering av behov for fortsatt lagring etter avslutning av kundeforhold.

Alle personopplysninger som ikke lenger er nødvendige for å gjennomføre formålet med lagringen vil bli slettet/anonymisert. Fortsatt oppbevaring av personopplysninger etter dette vil enten være begrunnet i lovhjemmel eller samtykke fra deg.

7. Andre spørsmål
VitaeLab AS ved daglig leder er ansvarlig for behandlingen av personopplysninger som beskrevet ovenfor. Personopplysningsloven gir deg rett til å stille oss spørsmål om hva slags informasjon vi har lagret om deg, kilden til denne informasjonen, og hvordan denne informasjonen har blitt benyttet. Du har rett til å få en kopi av informasjonen vi har lagret om deg og be om at opplysningene vi har skal slettes, rettes eller at behandlingen skal begrenses. I tillegg har du rett til å be om å få dine data overført til en annen juridisk enhet (data portabilitet). Enhver slik anmodning må være skriftlig og rettes til adressen nedenfor. Hvis du ønsker å oppdatere informasjonen din, endre kommunikasjonspreferanser, eller hvis du ikke ønsker å motta markedsføring fra oss i fremtiden, vennligst rett en skriftlig anmodning til:

VitaeLab AS 

Postboks 234 Manglerud 0612 OSLO eller til kundeservice@vitaelab.no

Eventuelle klager på VitaeLab AS’ behandling av personopplysninger kan rettes til Datatilsynet, Postboks 8177 Dep., 0034 Oslo. Datatilsynets epostadresse er: postkasse@datatilsynet.no.

8. Oppdateringer
Vi kan endre denne personvernerklæringen fra tid til annen. Dette vil bli gjort for å møte endringer i rammevilkår, kommersielle behov, eller for å tilfredsstille behovene til våre kunder, markedsføringspartnere og tjenesteleverandører. Oppdaterte versjoner vil bli publisert på vår nettside og datoen for endringen vil vises, slik at du er klar over når siste oppdatering fant sted.

9. Vår bruk av Hotjar
Vi bruker Hotjar for å bedre forstå kundenes behov og optimalisere brukeropplevelsen på våre nettsider.

Hotjar er en tjeneste som hjelper oss med å forstå hvordan våre kunder bruker nettsidene våre. Hotjar samler inn navnet på din internettleverandør, nettsiden du kom fra når du besøker oss, hvilken del av vår side du besøkte, datoen og lengden på ditt besøk, og informasjon om hvilket utstyr (bærbar eller brett, operativsystem, skjermoppløsning, språk, landet du er i, og hvilken nettleser du bruker) du brukte når du besøkte oss og en trunkert versjon av din IP adresse. IP adressen blir lagret i anonymisert form ved at det siste nummeret fjernes slik at Hotjar aldri har tilgang til den hele IP adressen din. Hotjar lagrer også et opptak av dine bevegelser på nettstedet. På denne måte kan vi se hvordan kundene våre faktisk bruker nettstedet og kontinuerlig forbedre det. Informasjonen som samles inn via Hotjar gjør det mulig for oss å bygge videre på og forbedre våre tjenester basert på direkte feedback fra kundene våre.

Hotjar lagrer informasjon i en pseudoanonymisert brukerprofil. Hverken vi eller Hotjar vil bruke denne informasjonen til å identifisere individuelle brukere eller koble det mot andre data samlet inn om den brukeren. For ytterligere detaljer vennligst se Hotjars personvernerklæring ved å klikke her. Hvis du ikke ønsker at Hotjar skal lage en brukerprofil, lagre data om din bruk av denne siden eller andre sider som bruker Hotjar, kan du klikke her for å sperre for slik behandling. Hvis du har sperret for cookies i din nettleser vil dette også blokkere for bruk av Hotjars teknologi.

Vi baserer vår behandling av disse opplysningene på våre berettigete interesse i å optimalisere vårt nettsted, samt din aksept av cookies, i henhold til innstillingene i din nettleser.

Personvernerklæringen ble sist oppdatert 21.06.2018.