Article_Top_banner_Green_Olives-min.jpg

Kroppens eget forsvarssystem: Hva er antioksidanter, og hvorfor trenger vi dem?

Mange av oss har hørt om antioksidanter og deres helseeffekter. Men hva er egentlig antioksidanter, og hvorfor trenger vi dem i kostholdet vårt?

Frie radikaler og antioksidanter

Antioksidanter fungerer som kroppens indre forsvarssystem og beskytter kroppen vår mot aldring og skader fra frie radikaler. Frie radikaler oppstår som en del av et normalt liv og metabolismens funksjon når kroppen vår bruker oksygen. Noen av de frie radikalene som genereres kan nøytraliseres av kroppen selv. Dersom dette mislykkes, kan frie radikaler forårsake skader på kroppens celler, hvilket kalles oksidasjon. Du kjenner sikkert til at eplebiter blir brune om de blir liggende ubeskyttet på kjøkkenbenken. Epler og avokadoer som blir brune er gode eksempler på hvordan oksidasjon ser ut. Men visste du at det samme kan skje med kroppens celler?

Frie radikaler og oksidasjon oppstår i kroppen vår hele tiden fordi mennesker er avhengige av å konsumere oksygen. I tillegg til normale kroppslige funksjoner som metabolisme, kan andre faktorer også øke kroppens oksidative stress. Eksterne årsaker kan for eksempel være UV-stråler, røyking og alkoholkonsum. Interne årsaker kan blant annet være stress, dårlig ernæring og anstrengende fysisk aktivitet. Kroppen vår har imidlertid en forsvarsmekanisme mot disse skadelige faktorene som består av antioksidanter.

Hvor får vi antioksidanter fra?

Antioksidanter hjelper oss med å nøytralisere frie radikaler som oppstår i kroppen vår og dermed redusere mengden av oksidasjonen som oppstår. Noen av antioksidantene kan kroppen vår produsere på egen hånd, mens andre antioksidanter kan bare inntas som eksterne næringsstoffer. Eksempler på matvarer som er rike på antioksidanter er bær, frukt, nøtter, grønnsaker og krydder. Flere antioksidanter er allerede kjente for sine helsefremmende effekter, som for eksempel antioksidantene vitamin C, vitamin E, selen og sink.

For at kroppen vår skal kunne beskytte cellene våre mot oksidasjon, er det viktig at den har de nødvendige verktøyene. Kroppen kan faktisk beskyttes fra innsiden med antioksidanter, enten ved å sørge for å opprettholde et sunt og variert kosthold, eller ved å støtte det daglige kostholdet med for eksempel et kosttilskudd.

Antioksidantene i oliven er spesielt bra for blodsirkulasjonen

VitaePro er et av Nordens mest populære kosttilskudd, med flere antioksidanter for å beskytte kroppen mot oksidasjon. Nå har vi lagt til en antioksidant fra oliven i VitaePro.

Olivenekstraktet som er tilsatt i VitaePro er rik på polyfenolen hydroksytyrosol, som er en naturlig, sterk antioksidant som er bra for blodsirkulasjonen. Denne antioksidanten motvirker oksidering av fettstoffer i blodet, hvilket er bra for blodstrømmen i blodårene. På denne måten kan både hjertet og blodomløpet utføre sine viktige funksjoner på en optimal måte. Kombinasjonen av olivenekstrakt og VitaePro sine omega 3-fettsyrer gjør at VitaePro nå er enda bedre for hjertet*!

De viktigste kildene til polyfenol i kostholdet vårt er oliven og olivenoljer. Gjennom den industrielle prosesseringen mister olivenolje delvis den viktige antioksidanten før de når tallerkenene våre. På grunn av dette kan innholdet av polyfenol i olivenolje være veldig lavt. For å få helseeffektene fra antioksidanten, bør man få i seg 20 g eller 0,2 dl olivenolje*, hver dag. Samme mengde med olivenolje- polyfenol er nå også lagt til i VitaePro. Kombinasjonen av olivenekstraktet og omega 3-fettsyrene i VitaePro er bra for hjertehelsen, da begge ingrediensene har hver sin effekt for å støtte hjerte- og sirkulasjonshelsen**.

* Olivenolje-polyfenoler beskytter blodfett mot oksidativt stress. Den positive effekten oppnås ved å konsumere minst 5 mg hydroksytyrosol, tilsvarende 20 g olivenolje (1 kapsel / dag).
** Omega-3 fettsyrer DHA og EPA bidrar til normal hjertefunksjon. Positiv effekten på normal hjertefunksjon oppnås med 250 mg EPA og DHA (2 kapsler / dag).

VitaePro inneholder ingredienser med dokkumentert effekt:

LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

BINDEVEV: Mangan bidrar til normal dannelse av bindevev.

MUSKLER: VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

IMMUNSYSTEM: VitaePro inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

HJERTE: Omega 3-fettsyrene DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon. Positiv effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).

BLODOMLØP: Olivenolje-polyfenoler bidrar til å beskytte fettstoff er i blodet mot oksidativt stress. Positiv effekt oppnås ved inntak av 5 mg hydroksytyrosol, tilsvarende 20 g olivenolje.

ENERGINIVÅ: VitaePro inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.