VL_VPP_EPI_VitD_Hero_1920x455_25803.jpg

3 grunner til å ta vitamin D!

Vitamin D er et essensielt vitamin med mange viktige roller i kroppen. Her kan du lese hvorfor det er viktig å ha tilstrekkelig mengde av dette solskinnvitaminet i kroppen!

Viktig for muskler

Det er viktig å ha velfungerende muskler for a kunne være i bevegelse og holde seg aktiv – hele livet. Med årene skjer det endringer i kroppen. Etter 45-årsalderen begynner vi å tape muskelmasse, og kroppens evne til å bygge opp muskler begynner å avta. Å miste muskelmasse ved økende alder handler ikke bare om utseende, det har konsekvenser for muskelstyrke og for hvordan man opplever sin egen hverdag. Muskler er viktig for mobilitet og balanse, og har stor betydning for livskvalitet. For å opprettholde musklene er det viktig å være fysisk aktiv, få i seg de byggesteinene kroppen trenger gjennom et balansert kosthold og sørge for å ha nok vitamin D - året rundt. Vitaminet er viktig for muskelfunksjon slik at musklene fortsetter å fungere optimalt.

Viktig for immunsystemet 

Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon. Vitaminet er en nøkkel til kroppens immunforsvar som sørger for å skru det på til rett tid.

Viktig for benbygning

En av de viktigste oppgavene til vitamin D i kroppen er å sikre opptak av kalsium, noe som er viktig for bein, tenner og skjelettet. Skjelettet er ikke statisk og ubevegelig, men i kontinuerlig endring. I løpet av en 7 års periode er hele skjelettet fornyet hos en voksen person. Skjelettet trenger derfor stadig tilførsel av byggesteinen kalsium, men for at kalsium skal tas opp i kroppen, trenger vi vitamin D. Uten vitaminet forsvinner kalsium ut med avføringen.

Kilder til vitaminet

Vitamin D lages i huden under påvirkning av sollys. Pigmentmengden regulerer produksjonen. Mennesker med lys hud produserer mer D-vitamin enn de med mørk hud. De fleste solkremer vil i stor grad hindre produksjonen av vitaminet mens man er i solen. Med alderen synker produksjon av vitamin D i huden. Undersøkelser har vist at en person på 70 år produserer om lag 25 % av mengden vitaminet, som det en 20-åring produserer ved samme UVB-eksponering. De offisielle kostholdsanbefalingene fra Helsedirektoratet råder eldre og de som er lite ute i dagslys til å ta tilskudd med vitamin D.

I vinterhalvåret kan det være vanskelig å fylle opp den anbefalte dosen av solskinnsvitaminet gjennom sollys. Det lille av sol vi får i ansiktet og på hendene har mindre effekt, og da er det viktig å få i seg vitaminet gjennom kosten.

Vitamin D i kosten

Den viktigste kilden til vitaminet er fet fisk. Makrell, ørret, laks, sild og ansjos, samt fiskelever og rogn inneholder rikelig med vitamin D. Vitaminet finnes også i melk, eggeplommer, smør og ost, men ikke i fettfattig kost.

Du må imidlertid spise store mengder av meieriprodukter for å få dekket minimumsbehovet for vitaminet: en halv liter helmelk tilsatt vitamin D inneholder en tredjedel av dagsbehovet; og det kreves 100g margarin om dagen for å oppnå anbefalt inntak dersom du er yngre enn 75 år. Er du eldre enn 75 år, øker dagsbehovet. 

 

Helsedirektoratets ferske rapport om utviklingen i det norske kostholdet viser at nordmenns gjennomsnittlige kosthold inneholder for lite vitamin D i forhold til det som er anbefalt.

Suppler din diett med et allsidig kosttilskudd

VitaePro inneholder flere ingredienser som er bra for mange av kroppens funksjoner. I tillegg til antioksidantene selen, vitamin C og E, astaxanthin, zeaxanthin og lutein, inneholder VitaePro også Boswellia serrata, omega 3-fettsyrer, samt vitamin B12 og D.

Prøv VitaePro for kun 159 kr første pakke - med en pakke Collagen Forte i velkomstgave!

Kjøp VitaePro for kun 159,- rett hjem til din postkasse

Spesialtilbud på VitaePro - 1/2 pris første pakke og få en gratis pakke Collagen Forte!

Du kan bestille opp til 2 VitaePro abonnement til introduksjonspris.

VitaePro inneholder ingredienser med dokumentert effekt på flere funksjoner i kroppen:


LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

MUSKLER: VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

REDUSERER TRETTHET: VitaePro inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

IMMUNSYSTEM: VitaePro inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

HJERTE: VitaePro inneholder omega 3-fettsyrene DHA og EPA som bidrar til hjertets normale funksjon. Dokumentert effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).