VP_VP_ALL_1920x455_1805_Apple_HalfOksidated_WhiteBackground.jpg

Hvorfor trenger vi antioksidanter?

Visste du at det foregår en slags maktkamp inni deg? Hver av kroppens celler angripes 10 000 ganger - hver dag! Og angriperne, de heter frie radikaler. Antioksidanter beskytter cellene mot disse angrepene.

Antioksidanter er viktig

Du har sikkert opplevd at eplebiter har blitt brune om de blir liggende ubeskyttet på kjøkkenbenken. Epler eller avokadoer som blir brune er gode eksempler på hvordan oksidasjon ser ut. Viste du at antioksidanter kan påvirke dette? For eksempel, ved å dyppe eplebiter i sitronsyre, som inneholder antioksidanter, forebygger du oksidasjon og bruning av eplet. Det samme gjelder for avokadoer som kan bli brune ved oksidering, derfor brukes ofte lime eller sitron i Guacamole for å holde den friske grønnfargen.

Vår moderne livsstil med faktorer som stress, sollys, luftforurensning, alkohol, røyking og hard trening øker mengde av skadelige stoffer** i kroppen. For å unngå skader på cellene i kroppen, må disse uskadeliggjøres med hjelp av et eget forsvarssystem som kalles ”antioksidantforsvaret.”

Antioksidantene nøytraliserer skadelige forbindelser, reparerer skader i cellene inne i kroppen, og kan motvirke en rekke ulike plager***. Noen antioksidanter produserer kroppen selv, mens andre, slik som vitamin C og E samt mineralene selen, kobber og sink, er vi avhengige av å få tilført gjennom kosten. Å spise nok mat med antioksidanter er derfor viktig for å bygge opp og forsterke kroppens forsvarssystem.

Vanskelig å spise nok frukt og grønt?
Frukt og grønt inneholder mye antioksidanter. I følge myndighetenes kostråd skal du spise 5 om dagen tilsvarende et halvt kilo frukt og grønt hver dag hvorav halvparten skal være grønnsaker. Mer enn 8 av 10 nordmenn følger ikke dette rådet. En av nøkkelingrediensene i VitaePro Plus er antioksidanten astaxanthin – et rødfarget pigment som også gir sin karakteristiske farge til laks og ørret. Astaxanthin i VitaePro kommer fra mikroalgen Haematococcus pluvialis.

Astaxanthin en antioksidant med rå kraft fra naturen!
Helt siden VitaePro kom på markedet i 2002 har nøkkelingrediensene i VitaePro vært plantestoff ene astaxanthin, lutein og zeaxanthin. Disse ingrediensene har bidratt sterkt til den suksessen som har gjort VitaePro til et av Nordens mest brukte kosttilskudd.

Astaxanthin har størst evne til å fjerne skadelige forbindelser som reaktivt oksygen, og den er hele 6.100 ganger sterkere* enn vitamin C, mens lutein og zeaxanthin er respektive 3.800 og 2.400 ganger sterkere!

* basert på evnene den har til å bekjempe reaktive oksygenforbindelser som singlet oksygen sammenlignet med vitamin C. Kilde: Nishida Y. et al.2007, Capeli et al.2013 (Total Quenching Constant, kt)
** reaktive oksygenforbindelser
*** forårsaket av oksidativt stress

 

VitaePro Plus inneholder ingredienser som er bra for flere funksjoner i kroppen. I tillegg til antioksidantene, selen og vitamin C og E, inneholder VitaePro Plus også vitamin B12 og D, omega 3-fettsyrer, astaxanthin, zeaxanthin og lutein.

VitaePro Plus er rik på antioksidanter –  rust opp ditt antioksidantforsvar med VitaePro Plus!

Kjøp VitaePro Plus for 50 % kun 174,- første 2 mnd.

Som ny kunde du kan bestille maks 2 abonnement til introduksjonspris.

VitaePro Plus inneholder ingredienser med dokumentert effekt på flere funksjoner i kroppen:

 

MUSKLER: VitaePro Plus inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

BRUSK: VitaePro Plus inneholder vitamin C som bidrar til normal kollagendannelse som har betydning for bruskens normale funksjon.

IMMUNSYSTEM: VitaePro Plus inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

HJERTE: VitaePro Plus inneholder omega 3-fettsyrene DHA og EPA som bidrar til hjertets normale funksjon. Dokumentert effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).

REDUSERER TRETTHET: VitaePro Plus inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro Plus inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.