VP_VP_ALL_1920x455_1805_Meringue_GhostShape_Table.jpg

Spøkelsesmarengs

Det finnes utrolig mange artige og skremmende godsaker man kan bake til Halloween, og spøkelsesmarengs passer både til store og små. Dessuten er det kjempeenkelt å lage dem.

Ingredienser

2 egg, bare egghvitene
5 dråper eddik (12 %)
1,5 dl sukker
100 g mørk sjokolade (minst 70 %)

Slik gjør du

Visp eggehvitene sammen med eddiken og halvparten av sukkeret til man kan snu skålen opp ned uten at det renner ut. Tilsett resten av sukkeret, litt om gangen, og visp det til et fast skum, i 5 til 7 minutter.

Lag små topper med en kakesprøyte på en stekeplate med bakepapir. Sett tommelen og pekefingeren mot “midjen” på marengsen og trekk forsiktig to strenger ut. Det blir armene til spøkelset!

Stekes i midten av ovnen til marengsene slipper papiret, ca. 45 minutter.

Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn. Dypp bunnene på marengsene, og mal øynene med en kakesprøyte eller en bomullspinne.