VP_VP_ALL_1920x455_1805_SalmonRoasted_Plate.jpg

Vi spiser mindre fisk og for lite vitamin D!

Vi spiser stadig sunnere, men får fortsatt i oss altfor mye salt og for lite fisk, viser Helsedirektoratets ferske rapport om utviklingen i det norske kostholdet.

Vi spiser stadig sunnere, men får fortsatt i oss altfor mye salt og for lite fisk, viser Helsedirektoratets ferske rapport om utviklingen i det norske kostholdet. Rapporten viser at vi fortsatt spiser for lite grønnsaker, frukt, bær, grove kornvarer og fisk. Vi får også i oss for mye mettet fett og for lite kostfiber, samt enkelte vitaminer og mineraler.

Vi spiser mindre fisk enn før

Helsedirektoratet er bekymret for økningen i kjøttforbruket og nedgangen i fiskeforbruket. Vi spiser 7% mindre fisk nå enn hva vi gjorde for ti år siden, dette er en nedgang i årlig inntak fra ca. 50 til ca. 46 kilo per person. Helsedirektoratet anbefaler at man spiser fisk til middag to til tre ganger i uken, og gjerne at man i tillegg bruker fisk som pålegg. Kostrådet tilsvarer totalt 300–450 gram fisk i uken, og minst 200 gram bør være fet fisk.

Lavt inntak av solskinnsvitaminet

Inntaket av vitamin D er altfor lavt i mange aldersgrupper. Mange av oss har lave nivåer av vitamin D i blodet i vinterhalvåret, og eldre er spesielt utsatte. Vitamin D er viktig for normal beinbygning og tenner. Det er viktig å få i seg tilstrekkelig med vitamin D hele livet for å bevare skjelettet når du blir eldre. Vitamin D bidrar også til immunsystemets normale funksjon. Vitaminet er nøkkelen til kroppens immunforsvar som hjelper til å skru den på til rett tid. Test om du får i deg nok vitamin D her.

Rapporten slår fast at kostholdet er viktig både for å forebygge sykdom og for å fremme god helse.

Tenker du å komplementer kosten med ett tilskudd?

Ved å ta kun en kapsel VitaePro per dag kan du komplettere kosten din med antioksidanter, omega 3-fettsyrer, vitaminer og mineraler. Den nyeste ingrediensen i VitaePro er olivenekstrakt.

VitaePro er formulert i Norge med utgangspunkt i et vanlig norsk kosthold. Du må fortsatt gjøre ditt for å spise sunt, men VitaePro hjelper deg et godt stykke på veien!

VitaePro inneholder aktive ingredienser med positiv effekt på muskler og ledd!

VitaePro inneholder ingredienser med positiv effekt på flere funksjoner i kroppen:


LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

MUSKLER: VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

IMMUNSYSTEM: VitaePro inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

HJERTE: Omega 3-fettsyrene DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon. Positiv effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).

BLODOMLØP: Olivenolje-polyfenoler bidrar til å beskytte fettstoff er i blodet mot oksidativt stress. Positiv effekt oppnås ved inntak av 5 mg hydroksytyrosol, tilsvarende 20 g olivenolje.

REDUSERER TRETTHET: VitaePro inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.