TEST: Hvor sunt spiser du egentlig?

For flere kan det være en utfordring å opprettholde gode matvaner. Dette blir tydelig slått fast i en rapport fra Helsedirektoratet, som viser at de fleste nordmenn ikke får i seg den anbefalte mengden av grønsaker og fisk.

Test deg selv:

  • Jeg spiser grønnsaker og frukt flere ganger om dagen
  • Jeg spiser fisk og skalldyr 2-3 ganger i uken
  • Jeg velger fullkornsvariant når jeg spiser brød, pasta og gryn
  • Jeg bruker lav-fett, usøtede meieriprodukter

Svarte du ja på alle spørsmålene? Gratulerer, da er du trolig en del av de få som i henhold til Helsedirektoratets nyeste undersøkelsen har gode matvaner. Hvis du svarte nei på noen av spørsmålene har du sannsynligvis dette til felles med de fleste andre nordmenn ifølge den samme undersøkelsen. Da kan det være verdt å undersøke om kosttilskudd kan være et bra alternativ for deg.

Myndighetenes anbefalinger

Vi bør spise fisk 2-3 ganger i uken og 500 gram frukt og grønnsaker hver dag, noe undersøkelsen viste at de fleste ikke gjør. Ifølge Helsedirektoratet er det nok med et variert kosthold for å få i seg behovet for daglige næringsstoffer, men basert på deres undersøkelse er spørsmålet om vi faktisk spiser sunt nok.

Vanskelig med gode matvaner

Gode matvaner kan være utfordrende å opprettholde hver dag, året rundt. Derfor har mange stor nytte av å ta et kosttilskudd. Kosttilskudd bør ikke erstatte maten, men det kan fungere som et godt supplement til ditt daglige kosthold.

Kan et kosttilskudd være noe for deg? Les mer om VitaePro her.

– For de som ikke får i seg nok fisk, grønnsaker og omega 3 i henhold til Helsedirektoratets anbefalinger kan det være nyttig å ta et kosttilskudd, sier Katja Svennevig, ernæringsfysiolog med doktorgrad i biokjemi.

Kvaliteten bør avgjøre valget

Om du skal starte med et kosttilskudd er det lurt å velge kvalitetsprodukt med grundig testede ingredienser. Produktet bør også inneholde viktige næringsstoffer som omega 3, antioksidanter og vitaminer.

VitaePro kan være et godt alternativ

VitaePro er et kosttilskudd av høyeste kvalitet, som består av ingredienser som er grundig testet og kommer fra trygge, rene og sporbare kilder. Produktet inneholder vitaminer, mineraler, planteekstrakter og antioksidanter som er viktige for flere funksjoner i kroppen.

VitaePro inneholder ingredienser med positiv effekt på flere funksjoner i kroppen:


LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

MUSKLER: VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

IMMUNSYSTEM: VitaePro inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

HJERTE: Omega 3-fettsyrene DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon. Positiv effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).

BLODOMLØP: Olivenolje-polyfenoler bidrar til å beskytte fettstoff er i blodet mot oksidativt stress. Positiv effekt oppnås ved inntak av 5 mg hydroksytyrosol, tilsvarende 20 g olivenolje.

REDUSERER TRETTHET: VitaePro inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.