Knasende eplechips med kane ligger på et fat

Knasende eplechips med kanel

Eplechips er den perfekte høstsnacksen som er utrolig lett å lage. Alt du trenger er epler og kanel.

Eplechips er perfekt til kveldskos foran TV-en, på frokostgrøten eller som ekstra energi på tur. Prøv selv og nyt deilig kanelduft mens eplene står i ovnen!

Eplechips til 2 stekebrett

- Ca. 650 g epler
- Kanel
- Vaniljesukker

Skjær epler i tynne skiver (3 mm), strø litt kanel og vaniljesukker over. Legg epleskivene på bakepapir på stekebrett. Ikke legg epleskiver oppå hverandre, bruk heller da to brett i ovnen.

Stek midt i ovnen på 90 grader varmluft i ca. 2 timer, til eplene har fått en gyllen farge. Snu skivene etter ca. 1 time. Har du flere brett inni, skift posisjon iblant.

Eplechipsene vil fortsatt være litt myke idet du tar dem ut av ovnen, men la dem avkjøles på stekebrettet, da blir de knasende sprø!

Server eller legg over i et lufttett glass.

Epler er rike på kostfiber og fosfor. Husk å spise skallet, mye sitter der!