VP_VP_ALL_1920x455_1805_Salmon_Herbs_WhiteBackground.jpg

Essensielle omega 3-fettsyrer

Omega 3 er en fellesbetegnelse på ulike flerumettede fettsyrer vi finner i fisk og planter. Disse har mange viktige funksjoner i kroppen og må tilføres gjennom kosten. I nordmenns daglige kosthold er det vanlig at vi får i oss for lite fisk (Kilde: Norsk Helseinformatikk), som er en god kilde til essensielle omega 3-fettsyrer.

Kroppen kan ikke lage omega 3 selv

Kroppen er avhengig av å få ulike omega 3-fettsyrer fra maten vi spiser. Vi kjenner til flere ulike omega 3-fettsyrer som enten er lange eller korte. Det er først og fremst de lange fettsyrekjedene kroppen har nytte av, som da er fettsyrene DHA og EPA.

Disse finnes hovedsakelig i fet fisk som laks, makrell, sild, ansjos og sardiner. Fet fisk har en gunstig fettsyresammensetning, derfor anbefaler myndighetene at vi spiser fisk minst 2-3 ganger i uken (Kilde: Ernæringsrådet).

Essensielle fettsyrer

Siden kroppen ikke kan omdanne DHA og EPA fra andre typer fett, kaller vi disse for essensielle, da de må tilføres gjennom maten. Fettsyrene EPA og DHA bygges inn i celleoverflaten der de kan omdannes til viktige signalstoffer i kroppen.

Forskning har vist at disse fettsyrene er sunne for kroppen:

• Omega 3-fettsyrene EPA og DHA holder celleoverflaten myk, og bidrar til hjertets normale funksjon*.
• DHA vil i tillegg bidra til å opprettholde normal hjernefunksjon og normal synsfunksjon**.

Rik kilde til omega 3

Alger er gjerne rike på de lange fettsyrene. Fisk og sjødyr som lever av algene får et høyt innhold av de nyttige fettsyrene, og er derfor også rike på DHA og EPA. Når små sjødyr blir spist av større blir de lange fettsyrene i sjødyrene oppkonsentrert. Når mennesker igjen spiser disse, vil vi få økt mengde av de sunne umettede fettsyrene i kroppen.

Nå enda mer effektiv for å beskytte hjertet

Den nyeste ingrediensen i VitaePro er olivenekstrakt som inneholder polyfenoler. Polyfenoler fra olivenolje er antioksidanter som beskytter fettstoffer i blodet mot oksidativt stress, noe som er viktig for et godt blodomløp***. Kombinasjonen av ekstrakt fra oliven og omega 3 er bra for blodomløpet og beskytter hjertet. 

* Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg DHA og EPA.
** Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg DHA.
*** Olivenolje-polyfenoler beskytter blodfett mot oksidativt stress. Den positive effekten oppnås ved å konsumere minst 5 mg hydroksytyrosol, tilsvarende 20 g olivenolje (1 kapsel / dag).
*** Omega-3 fettsyrer DHA og EPA bidrar til normal hjertefunksjon. Positiv effekten på normal hjertefunksjon oppnås med 250 mg EPA og DHA (2 kapsler / dag).

VitaePro inneholder ingredienser med gunstig virkning:

LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

MUSKLER: VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

IMMUNSYSTEM: VitaePro inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

HJERTE: Omega 3-fettsyrene DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon. Positiv effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).

BLODOMLØP: Olivenolje-polyfenoler bidrar til å beskytte fettstoff er i blodet mot oksidativt stress. Positiv effekt oppnås ved inntak av 5 mg hydroksytyrosol, tilsvarende 20 g olivenolje.

REDUSERER TRETTHET: VitaePro inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.