Prøver du VitaePro i dag får du en pakke med gratis kalsium og magnesium tilskudd i velkomstgave. Visste du dette om kalsium og magnesium?

Kalsium - den viktigste byggesteinen i skjelettet vårt

De fleste vet at kalsium bidrar til å opprettholde en normal beinbygning. Kalsium er den viktigste byggesteinen i skjelettet vårt. Men kalsium spiller også en sentral rolle for hver eneste bevegelse vi utfører, for kalsiumet går inn i cellene og bidrar dermed til normal nevrotransmisjon og normal muskelfunksjon.

Kalsium bidrar til å opprettholde normal beinbygning

Kalsium lagres i skjelettet. Hvis kroppen trenger mer kalsium enn den får via kosten, vil kalsium hentes ut av lageret i skjelettet. Derfor vil et tilstrekkelig inntak av kalsium bidra til å opprettholde et normalt skjelett.

Kalsum bidrar til:

  • normal energiomsetning
  • normal nevrotransmisjon
  • at fordøyelsesenzymer fungerer normalt
  • opprettholde normale tenner

Magnesium i kroppen

Magnesium er blant de viktigste mineralene i kroppen. Kroppen inneholder ca 25 gram av mineralet. Over halvparten fi nnes i skjelettet og i tennene, resten i cellene. Magnesium er viktig for funksjonen til over 300 enzymer i kroppen. Helsedirektoratet anbefaler et daglig inntak av magnesium på 280 mg for kvinner og 350 mg for menn. 

Magnesium bidrar til normal muskelfunksjon

Hver bevegelse vi tar krever magnesium siden mineralet bidrar til både normal muskelfunksjon og nervesystemets normale funksjon. Mekanismen bak denne eff ekten er at magnesium bidrar til den elektriske spenningsforskjellen over cellemembranen i muskelog nerveceller. Denne spenningsforskjellen styrer muskeldilatasjon – dvs. muskelens evne til å slappe av.

Magnesium bidrar til å opprettholde normal beinbygning

Mineralet er en av byggesteinene i både skjelett og tenner. Skjelettet inneholder 55-60 % av magnesiumet i kroppen. Ved magnesiummangel kan kroppen hente mineralet fra lageret i skjelettet. Det er viktig å få i seg nok magnesium siden mineralet bidrar til å opprettholde normal benbygning og tenner.

Andre viktige funksjoner for magnesium er å bidra til:

  • Elektrolyttbalansen
  • Normal energiomsetning
  • Nervesystemets normale funksjon
  • Normal muskelfunksjon
  • Normal proteinsyntese
  • Normal psykologisk funksjon

Kjøp VitaePro i dag!

Spar hele 50 % og betal kun 169 kr for første pakke.

Du kan bestille opp til 2 VitaePro abonnement til introduksjonspris.

VitaePro inneholder ingredienser med positiv effekt på flere funksjoner i kroppen:


LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

MUSKLER: VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

IMMUNSYSTEM: VitaePro inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

HJERTE: Omega 3-fettsyrene DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon. Positiv effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).

BLODOMLØP: Olivenolje-polyfenoler bidrar til å beskytte fettstoff er i blodet mot oksidativt stress. Positiv effekt oppnås ved inntak av 5 mg hydroksytyrosol, tilsvarende 20 g olivenolje.

REDUSERER TRETTHET: VitaePro inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

Les mer om ingrediensene i VitaePro her