VP_VP_ALL_1920x455_vitamin-e_0818.jpg

Det du trenger å vite om antioksidanten vitamin E

Vitamin E er akkurat som vitamin C, et av vitaminene som også fungerer som en antioksidant, og bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

Antioksidanter beskytter cellene

Vitamin E er, som vitamin C, en antioksidant. Antioksidanter nøytraliserer såkalte reaktive oksygenforbindelser, som er biprodukter av kroppens forbrenning av oksygen. Uten antioksidanter ville oksygen fungert som gift for kroppen, så disse er svært viktige for oss.

For sunne celler

Allerede på 1940-tallet ble det oppdaget at vitamin E kan beskytte umettede fettsyrer mot oksidasjon. Vitaminet tilsettes i dag noen matvarer, som fiskeoljer, for å holde de ferske og hindre harskning. Harskning er en form for oksidering, dersom cellene ikke beskyttes av antioksidanter vil det oppstår oksidering i kroppen.

Et lager av vitaminet

Vitamin E er et fettløselig vitamin i samme kategori som vitamin D. Det som er karakteristisk med fettløselig vitaminer er at overskuddet vil bli lagret i kroppen, mens overskudd av de vannløselige vitaminene vil skilles ut i urinen. Det forener seg med fett, og blir tatt opp i blodet via tarmen. Hos friske mennesker blir omtrent halvparten av alt vitamin E vi spiser tatt opp i kroppen. Lever, lunger, muskler, hjertet og binyrene inneholder mye av vitaminet. Det meste blir lagret i fettvev, men også i overflaten på cellene våre og i fettmolekyler i blodet.

Den naturlige versjonen av vitaminet er mest aktivt

Naturlig vitamin E i form av alfa-tokoferol er dobbelt så effektiv som syntetiske versjoner av vitaminet. VitaePro inneholder den naturlige formen av vitaminet, hentet fra soyabønner. 

Kostundersøkelser viser at vi spiser for lite

Som for de fleste andre antioksidanter, finner man vitamin E i forskjellige fargerike frukt og grønnsaker. Kostundersøkelser har vist at vi spiser mindre av vitaminet enn det som er anbefalt av myndighetene.

Solsikkefrø, mandler og hasselnøtter er eksempler på matvarer som er rike på vitamin E. Dersom du ikke får i deg nok av vitaminet kan det være gunstig å supplere med et kosttilskudd. Med VitaePro får du i deg 12 mg av vitaminet, som er 100 % av referanseinntaket.

VitaePro er rik på antioksidanter

VitaePro inneholder flere ingredienser som er bra for mange av kroppens funksjoner. I tillegg til antioksidantene selen, vitamin C og E, astaxanthin, zeaxanthin og lutein, inneholder VitaePro også vitamin B12 og D, samt Boswellia serrata og omega 3-fettsyrer.

I tillegg til flere naturlige, sterke antioksidanter inneholder også VitaePro  antioksidanten vitamin E!

 

Kjøp VitaePro for kun 159,- rett hjem til din postkasse

Spesialtilbud på VitaePro - 1/2 pris første pakke og få en gratis pakke Collagen Forte!

Du kan bestille opp til 2 VitaePro abonnement til introduksjonspris.

VitaePro inneholder ingredienser med dokumentert effekt på flere funksjoner i kroppen:


LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

MUSKLER: VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

REDUSERER TRETTHET: VitaePro inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

IMMUNSYSTEM: VitaePro inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

HJERTE: VitaePro inneholder omega 3-fettsyrene DHA og EPA som bidrar til hjertets normale funksjon. Dokumentert effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).