VP_VP_ALL_1920x455_vitamin-e_0818-min.jpg

Det du trenger å vite om antioksidanten vitamin E

Vitamin E er akkurat som vitamin C, et av vitaminene som også fungerer som en antioksidant, og bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

Antioksidanter beskytter cellene

Vitamin E er, som vitamin C, en antioksidant. Antioksidanter nøytraliserer såkalte reaktive oksygenforbindelser, som er biprodukter av kroppens forbrenning av oksygen. Uten antioksidanter ville oksygen fungert som gift for kroppen, så disse er svært viktige for oss.

For sunne celler

Allerede på 1940-tallet ble det oppdaget at vitamin E kan beskytte umettede fettsyrer mot oksidasjon. Vitaminet tilsettes i dag noen matvarer, som fiskeoljer, for å holde de ferske og hindre harskning. Harskning er en form for oksidering, dersom cellene ikke beskyttes av antioksidanter vil det oppstår oksidering i kroppen.

Et lager av vitaminet

Vitamin E er et fettløselig vitamin i samme kategori som vitamin D. Det som er karakteristisk med fettløselig vitaminer er at overskuddet vil bli lagret i kroppen, mens overskudd av de vannløselige vitaminene vil skilles ut i urinen. Det forener seg med fett, og blir tatt opp i blodet via tarmen. Hos friske mennesker blir omtrent halvparten av alt vitamin E vi spiser tatt opp i kroppen. Lever, lunger, muskler, hjertet og binyrene inneholder mye av vitaminet. Det meste blir lagret i fettvev, men også i overflaten på cellene våre og i fettmolekyler i blodet.

Den naturlige versjonen av vitaminet er mest aktivt

Naturlig vitamin E i form av alfa-tokoferol er dobbelt så effektiv som syntetiske versjoner av vitaminet. VitaePro inneholder den naturlige formen av vitaminet, hentet fra soyabønner. 

Vitamin E i maten

Som for de fleste andre antioksidanter, finner man vitamin E i forskjellige fargerike frukt og grønnsaker. Solsikkefrø, mandler og hasselnøtter er eksempler på matvarer som er rike på vitamin E. 

Dersom du ikke får i deg nok av vitaminet kan det være gunstig å supplere med et kosttilskudd. Med VitaePro får du i deg 12 mg av vitaminet, som er 100 % av referanseinntaket.

VitaePro har flere ingredienser

VitaePro inneholder flere ingredienser som er bra for mange av kroppens funksjoner. I tillegg til antioksidantene selen, vitamin C og E, inneholder VitaePro også planteekstraktene astaxanthin, zeaxanthin, lutein og Boswellia serrata, samt vitamin B12, vitamin D og omega 3-fettsyrer. Den nyeste ingrediensen i VitaePro er olivenekstrakt.

Effektiv for å beskytte hjertet

Den nyeste ingrediensen i VitaePro er olivenekstrakt som inneholder polyfenoler. Polyfenoler fra olivenolje er antioksidanter som beskytter fettstoffer i blodet mot oksidativt stress, noe som er viktig for et godt blodomløp*. Kombinasjonen av ekstrakt fra oliven og omega 3 er bra for blodomløpet og beskytter hjertet**. 

Prøv VitaePro til halv pris i dag!

* Olivenolje-polyfenoler beskytter blodfett mot oksidativt stress. Den positive effekten oppnås ved å konsumere minst 5 mg hydroksytyrosol, tilsvarende 20 g olivenolje (1 kapsel / dag).
** Omega-3 fettsyrer DHA og EPA bidrar til normal hjertefunksjon. Positiv effekten på normal hjertefunksjon oppnås med 250 mg EPA og DHA (2 kapsler / dag).

VitaePro inneholder ingredienser med gunstig virkning:

LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

MUSKLER: VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

IMMUNSYSTEM: VitaePro inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

HJERTE: Omega 3-fettsyrene DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon. Positiv effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).

BLODOMLØP: Olivenolje-polyfenoler bidrar til å beskytte fettstoff er i blodet mot oksidativt stress. Positiv effekt oppnås ved inntak av 5 mg hydroksytyrosol, tilsvarende 20 g olivenolje.

REDUSERER TRETTHET: VitaePro inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.