VP_VP_ALL_1920x455_1805_Salmon_Eggs_Table.jpg

Velg mat med riktig type fett

Alle ønsker å leve et godt liv, ha et sunt kosthold og gode vaner. Mange tror at alt fett er usunt og velger bort fettholdige produkter.

Alle ønsker å leve et godt liv, ha et sunt kosthold og gode vaner. Mange tror at alt fett er usunt og velger bort fettholdige produkter. Men sannheten er at fettstoffer har flere viktige oppgaver i kroppen. Fett er byggesteiner for cellemembraner og viktige hormoner, det tilfører kroppen viktige fettsyrer og de fettløselige vitaminene. Kroppen vår kan ikke lage alle de fettsyrene den trenger og må få dem gjennom kosten. Det handler ikke om å kjøpe mat uten fett, men mat med riktig type fett.

USUNT FETT. Mettet fett er hardt i romtemperatur, og høyt inntak av det øker mengden kolesterol i blodet og risikoen for hjerte og karsykdom. Matvarer med høyt innhold av mettet fett er fete meieriprodukter, rødt kjøtt og palmeolje. Mettet fett finner du i mye «kosemat» som kjeks, sjokolade, potetgull og fløteis. Det er ikke slik at du trenger å kutte ut denne maten fullstendig, men du skal ikke spise så mye av den.

SUNT FETT. Umettet fett er mykt i romtemperatur. Det finnes hovedsakelig i vegetabilsk olje og fisk, og er sunt og nødvendig. Umettet fett inneholder de essensielle fettsyrene som kroppen ikke kan lage selv, men er helt avhengig av:

  • Omega 6-fettsyrer er viktige for huden, slimhinnene og celleoverflatene. Omega 6-fettsyrer finnes i vegetabilske oljer, nøtter og frø. De som bruker oljer eller margarin til hverdags, får dermed i seg nok omega-6 fettsyrer.
  • Omega 3-fettsyrer er viktige for at cellene skal fungere optimalt. De er en viktig del av membranen som omgir hver eneste celle i kroppen. Omega 3 kan komme fra marine kilder eller planter.

Ifølge den nye rapporten fra Helsedirektoratet publisert i desember 2017 har vi begynt å spise sunnere med tanke på sammensetning av fettsyrer, men anbefalingene er ennå ikke nådd. Andelen mettede fettsyrer er fortsatt betydelig høyere enn anbefalt.

Slik gjør du små grep til å spise sunnere fett ved å spise mindre av:

  • hard margarin og smør
  • fete meieriprodukter
  • bearbeidet kjøtt og rødt kjøtt
  • potetgull

og bytte til:

  • vegetabilske oljer, flytende og myk margarin
  • magre meieriprodukter
  • nøtter og frø
  • fisk

VitaePro inneholder ingredienser som er bra for flere funksjoner i kroppen. I tillegg til antioksidantene selen, vitamin C, E og astaxanthin, inneholder VitaePro også vitamin B12 og D, Boswellia serrata, omega 3-fettsyrer, zeaxanthin og lutein.

VitaePro inneholder ingredienser med dokumentert effekt på flere funksjoner i kroppen:


LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

MUSKLER: VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

REDUSERER TRETTHET: VitaePro inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

IMMUNSYSTEM: VitaePro inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

HJERTE: VitaePro inneholder omega 3-fettsyrene DHA og EPA som bidrar til hjertets normale funksjon. Dokumentert effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).