VP_VP_ALL_1920x455_1805_Woman_Skiing_Winter_AllWhite.jpg

Slik varmer du opp før skituren

Påsken er tiden for de fineste skiturene i løpet av sesongen og er godt for kropp og sjel. I tillegg er langrenn skånsomt for leddene. Men husk å varme opp før du begir deg ut på turen. Oppvarmingen setter i gang blodsirkulasjonen samt at den øker produksjonen av leddvæske. Da får leddene mer smøring som igjen sørger for friksjonsfrie bevegelser.

Slik varmer du opp før skituren

Oppvarmingen skal alltid begynne i rolig tempo og øke gradvis. De første 20 minuttene skal du forberede ledd og muskler på belastningen som følger. Under oppvarmingen øker kroppstemperaturen, hjerterytmen blir mer intensiv og blodkarene utvider seg slik at oksygen fra lungene trenger raskere inn i musklene. Produksjonen av leddvæske øker, noe som fører til at leddene får mer smøring som igjen sørger for friksjonsfrie bevegelser. Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige. Kroppen gjør seg klar til å utføre større bevegelsesutslag, og risiko for skader blir mindre.

  • Gå 3-5 minutter uten ski på beina. Øk farten gradvis og jogg lett i fem minutter.
  • Beinløft. Bruk stavene som støtte og stå på ett ben. Sving det andre benet frem og tilbake, og fra side til side. Ta 20 repetisjoner for hvert ben. Øvelsen vil hjelpe deg å strekke setemuskler og «skinkestrengene» – muskler på baksiden av låret som er involvert i strekking av hoftene og bøying av kneleddene.
  • Spark hælen mot baken for å varme opp musklene på forsiden av låret. Gjør 20 repetisjoner på hver side.
  • Utfall varmer opp hofteleddsbøyere, framside og bakside lår, setemuskulatur og legger. Start oppreist med bena samlet. Sett benet ut til siden eller fremover og synk hofta ned mot gulvet. Ta 20 repetisjoner.
  • Ta 20 knebøy for å aktivere de største muskelgruppene i kroppen. Stå med bena litt bredere enn hoftebredde. Sett deg ”bak og ned” med setet. Pass på å ha tyngdepunktet bak mot hælene og ikke foran på tærne.
  • Heel walks. Bruk stavene som støtte og gå hæler i 60 sekunder. Dette vil bidra til å strekke leggmusklene dine.
  • For overkroppen er det viktig å varme opp skulderleddet som er den mest bevegelige delen vi har. Gjør sirkelbevegelser med armene i noen minutter.

God tur!

Prøv et av Nordens mest allsidige kosttilskudd i dag!

VitaePro inneholder ingredienser som er bra for flere funksjoner i kroppen. I tillegg til antioksidantene selen, vitamin C, E og astaxanthin, inneholder VitaePro også vitamin B12 og D, Boswellia serrata, omega 3-fettsyrer, zeaxanthin og lutein. Sørg for at kroppen får i seg viktige næringsstoffer – suppler din diett med et av Nordens mest allsidige kosttilskudd.

VitaePro inneholder ingredienser med dokumentert effekt på flere funksjoner i kroppen:


LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

MUSKLER: VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

REDUSERER TRETTHET: VitaePro inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

IMMUNSYSTEM: VitaePro inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

HJERTE: VitaePro inneholder omega 3-fettsyrene DHA og EPA som bidrar til hjertets normale funksjon. Dokumentert effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).