VP_VP_ALL_1920x455_1805_Apples_Bucket.jpg

Slik lagrer du dine epler

Er du en av de som har mange epletrær i hagen, men vet ikke helt hva du skal gjøre med frukten? Da kan det være bra å vite at mange sorter er mulig å lagre.

Frukt er spesielt godt om vinteren, men også spesielt dyrt. Det er ingen grunn til å bruke masse penger på å få gode epler om vinteren, hvis du vet hvordan du lagrer eplene riktig. Epler kan lagres i lang tid gjennom vinteren hvis forholdene er riktige.

Slik lagrer du eplene:

  • Velg sortene som egner seg til lagring – for eksempel Gravenstein eller Aroma.Tidlige eplene er som regel sommerfrukt som ikke tåler lagring særlig godt.
  • Lagre bare sunn og uskadet frukt. Epler bør ikke lagres sammen med annen frukt og grønnsaker. Epler produserer stoffet etylen, som fremskynder modningsprosessen. Legger du dem sammen med andre fruktslag eller grønnsaker, kan disse fort bli overmodne.
  • Epler som skal lagres, bør høstes med stilken på. Plasserer dem i luftige trekasser med stilken opp, da er de i samme stilling som på treet.
  • Epler tåler ikke å fryse, men lagres best ved temperaturer ned mot null.Det er viktig å lagre eplene på et kjølig, mørkt sted med rikelig fuktighet. En kjeller med ventilasjon er egnet for dette. Hvis det er for lite fuktighet, kan du øke fuktigheten ved å sette beholdere med vann der eplene lagres.Det går også fint på balkongen så lenge det ikke er for kaldt.
  • Beskytt mot frost med en fillerye eller isopor. Kontroller eskene av og til og fjern epler som er blitt skadet.

Hvis du følger disse reglene, vil du kunne sette tennene i et saftig eple fra din egen hage til vinteren også. 

Sliter du med å spise 5 om dagen?
VitaePro kan virke som et godt supplement til dietten din. Ved å ta kun en kapsel VitaePro per dag kan du komplettere kosten din med antioksidanter, omega 3-fettsyrer, Boswellia serrata, samt vitaminer og mineraler. 

 

Invester i din helse - prøv VitaePro til introduksjonspris i dag!

VitaePro inneholder ingredienser med dokumentert effekt på flere funksjoner i kroppen:


LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

MUSKLER: VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

REDUSERER TRETTHET: VitaePro inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

IMMUNSYSTEM: VitaePro inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

HJERTE: VitaePro inneholder omega 3-fettsyrene DHA og EPA som bidrar til hjertets normale funksjon. Dokumentert effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).