VP_VP_ALL_1920x455_1806_Couple_mowing_Lawn_Summer.jpg

Slik gjør du trening til en del av hverdagen

Forskning viser at det ikke er nødvendig å trene hardt for å få bedre helse: 30 minutter aktivitet er alt du trenger for å oppnå helsegevinster! Her er 10 tips for deg som ønsker å gjøre mosjon til en naturlig del av hverdagen.

Det er så lite som skal til!

Fordelene ved regelmessig fysisk aktivitet er mange og store. Med en aktiv hverdag følger gjerne bedre konsentrasjonsevne, humør, utholdenhet, livskvalitet – og redusert risiko for en rekke sykdommer. Regelmessig trening holder ledd, sener og leddbånd tøyelige, slik at du får større bevegelighet. Men for mange kan det være vanskelig å finne tid og motivasjon til å gå til treningssenteret. Da er det godt å vite at man ikke nødvendigvis må drive med målbevisst trening for å oppnå helsebringende effekter! Fysisk aktivitet handler først og fremst om hverdagslige aktiviteter som å gå til og fra jobb, leke med ungene eller klippe gresset i hagen. Slik finner du motivasjon i hverdagen til å trene:

10 tips for deg som ønsker å gjøre mosjon til en naturlig del av hverdagen

  • Hus- og hagearbeid kan sees på som en ”gratis” treningsøkt. Gjør det i et raskere tempo enn du ellers pleier!
  • Bruk enhver anledning til å være aktiv i hverdagen. Velg trappen, ta sykkel til jobb, sett bilen lengst borte i parkeringshuset.
  • Prøv å stå et par timer i løpet av arbeidsdagen. Får du en telefon, er det en fin anledning til å gå ut en tur mens du prater.
  • Gjør treningen artig. Hør på en lydbok eller språkkurs, se på TV eller gjør andre ting! Vær oppfinnsom og finn på ting som du kan gjøre mens du trener.
  • Legg trening i kalenderen din. En avtale med deg selv om å mosjonere er like viktig som andre avtaler.
  • Kombiner mosjon med sosialt samvær! Gå en tur med en venn eller sykle en tur i stedet for å møtes på kafe.
  • Prøv ulike aktiviteter! Prøv orientering, padling, dans eller kjøp en treningsstrikk og ha den liggende i Tv-stua.
  • Det er mange hjemmetreningsfilmer som ligger på YouTube.com, finn noen favorittkanaler og tren i stua!
  • Sett deg små konkrete mål, for eksempel å gå en rask tur tre ganger i uken i en periode. Å dele målene dine med andre kan gjøre det lettere å gjennomføre dem.
  • Mange av de som gir opp, gir opp fordi de starter for hardt. Start rolig og trapp opp aktiviteten etterhvert. Vær målrettet, men realistisk.

Lykke til!

VitaePro inneholder ingredienser som er bra for muskler og ledd

Klar for en aktiv sommer? Da er det viktig å ha krefter til å drive med det du liker aller best. VitaePro inneholder også energivitaminet B12 som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

VitaePro inneholder ingredienser med dokumentert effekt på flere funksjoner i kroppen:


LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

MUSKLER: VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

REDUSERER TRETTHET: VitaePro inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

IMMUNSYSTEM: VitaePro inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

HJERTE: VitaePro inneholder omega 3-fettsyrene DHA og EPA som bidrar til hjertets normale funksjon. Dokumentert effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).