VP_VP_ALL_1920x455_1805_Woman_Running_Evening_Summer.jpg

Vitamin C

Vitamin C er en antioksidant som er viktig for immunsystemet. Vitamin C kalles også for askorbinsyre og er et av de mest kjente vitaminene.

Vitamin C er viktig for immunsystemet

Når kroppen forbrenner oksygen dannes det biprodukter i blodet. Hver celle blir angrepet av disse skadelige forbindelsene 10 000 ganger per dag. Når du trener, forbrenner du mer oksygen, og mengden av avfallsstoffer i blodet øker. Avfallsstoffene må holdes i sjakk av antioksidanter, som nøytraliserer skadelige forbindelser og reparerer skadene som de påfører cellene i kroppen. Derfor er det viktig å ha nok antioksidanter i kroppen under og etter intens fysisk trening.

Antioksidantenr forbrukes etter virkning

Det er ikke mange som vet at antioksidantene forbrukes etter at de har gjort sin virkning. Derfor er det viktig å spise nok mat med antioksidanter, for å bygge opp og støtte kroppens forsvarssystem. Den naturlige antioksidanten vitamin C finnes fremfor alt i sitrusfrukter som appelsiner, sitroner og grapefrukt. Flere bær og friske grønnsaker er også gode kilder til vitamin C. Lavt inntak av slike matvarer kan føre til C-vitaminmangel som tidligere var utbredt blant sjøfolk. Dersom du ikke får i deg nok av fersk frukt og grønnsaker, kan det være bra å supplere med et kosttilskudd.

Viktig når immunsystemte jobber hard

Behovet for antioksidanter øker i perioder når immunsystemet jobber hardt. Et daglig inntak av 200 mg vitamin C, i tillegg til det anbefalte daglige inntaket av vitamin C, bidrar til å opprettholde immunsystemets normale funksjon under og etter intens fysisk trening. Ved inntak av 2 VitaePro kapsler daglig får man i seg 240 mg vitamin C.

Et alsidig kosttilskudd

VitaePro inneholder flere ingredienser som er bra for mange av kroppens funksjoner. I tillegg til antioksidantene selen, vitamin C og E, inneholder VitaePro også planteekstraktene astaxanthin, zeaxanthin, lutein og Boswellia serrata, samt vitamin B12, vitamin D og omega 3-fettsyrer. Den nyeste ingrediensen i VitaePro er olivenekstrakt.

VitaePro inneholder ingredienser som er godt for muskler og ledd – prøv i dag!

VitaePro inneholder ingredienser med positiv effekt på flere funksjoner i kroppen:


LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

MUSKLER: VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

IMMUNSYSTEM: VitaePro inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

HJERTE: Omega 3-fettsyrene DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon. Positiv effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).

BLODOMLØP: Olivenolje-polyfenoler bidrar til å beskytte fettstoff er i blodet mot oksidativt stress. Positiv effekt oppnås ved inntak av 5 mg hydroksytyrosol, tilsvarende 20 g olivenolje.

REDUSERER TRETTHET: VitaePro inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.