VP_VP_ALL_1920x455_1805_Woman_Running_Evening_Summer.jpg

Vitamin C

Vitamin C er en antioksidant som er viktig for immunsystemet. Vitamin C kalles også for askorbinsyre og er et av de mest kjente vitaminene.


Vitamin C er viktig for immunsystemet

Når kroppen forbrenner oksygen dannes det biprodukter i blodet. Hver celle blir angrepet av disse skadelige forbindelsene 10 000 ganger per dag. Når du trener, forbrenner du mer oksygen, og mengden av avfallsstoffer i blodet øker. Avfallsstoffene må holdes i sjakk av antioksidanter, som nøytraliserer skadelige forbindelser og reparerer skadene som de påfører cellene i kroppen. Derfor er det viktig å ha nok antioksidanter i kroppen under og etter intens fysisk trening.

Det er ikke mange som vet at antioksidantene forbrukes etter at de har gjort sin virkning. Derfor er det viktig å spise nok mat med antioksidanter, for å bygge opp og støtte kroppens forsvarssystem. Den naturlige antioksidanten vitamin C finnes fremfor alt i sitrusfrukter som appelsiner, sitroner og grapefrukt. Flere bær og friske grønnsaker er også gode kilder til vitamin C. Lavt inntak av slike matvarer kan føre til C-vitaminmangel som tidligere var utbredt blant sjøfolk. Dersom du ikke får i deg nok av fersk frukt og grønnsaker, kan det være bra å supplere med et kosttilskudd.

Behovet for antioksidanter øker i perioder når immunsystemet jobber hardt. Et daglig inntak av 200 mg vitamin C, i tillegg til det anbefalte daglige inntaket av vitamin C, bidrar til å opprettholde immunsystemets normale funksjon under og etter intens fysisk trening. Ved inntak av 2 VitaePro kapsler daglig får man i seg 240 mg vitamin C.

VitaePro inneholder flere ingredienser som er bra for mange av kroppens funksjoner. I tillegg til antioksidantene selen, vitamin C og E, inneholder VitaePro også planteekstraktene astaxanthin, zeaxanthin, lutein og Boswellia serrata, samt vitamin B12, vitamin D og omega 3-fettsyrer. Den nyeste ingrediensen i VitaePro er olivenekstrakt.

VitaePro inneholder ingredienser som er godt for muskler og ledd – prøv i dag!

VitaePro inneholder ingredienser med positiv effekt på flere funksjoner i kroppen:


LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

MUSKLER: VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

IMMUNSYSTEM: VitaePro inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

HJERTE: Omega 3-fettsyrene DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon. Positiv effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).

BLODOMLØP: Olivenolje-polyfenoler bidrar til å beskytte fettstoff er i blodet mot oksidativt stress. Positiv effekt oppnås ved inntak av 5 mg hydroksytyrosol, tilsvarende 20 g olivenolje.

REDUSERER TRETTHET: VitaePro inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.