VP_VP_ALL_1920x455_1805_Woman_Grandchild_Knitting.jpg

Strikk uten anstrengelser!

Strikking er populært som aldri før. Men langvarig og ensidig belastning på håndleddene og fingrene kan føles anstrengende.

Strikking skal være en avslappende fornøyelse som gir deg ro i en hektisk hverdag. 

Så enkelt kan du unngå dårlige vaner som fører til anstrengelser

Sørg for god lys når du strikker. Hvis det er vanskelig å se, anstrenger man hele kroppen i forsøk på å se maskene.

Velg en god strikkestol. Feil stol og sittestilling resulterer raskt i vonde skuldre, vond rygg, slitne armer og stiv nakke! Sørg for at stolen har en passelig høyde slik at ryggen får god støtte. I tillegg, kan en lav stolrygg være lurt for å unngå bøy i nakken.

Pass på kroppsstillingen. Slapp av når du sitter og bruk hendene så uanstrengt som mulig. Unngå å trekke skuldrene opp, dette kan resultere i spenninger i nakken. Løft hodet vekk fra strikketøyet innimellom for å endre sittestilling. 

Legg merke til arbeidsteknikk. Hvordan holder du pinnene? Håndstillingen er viktig. Det kan være anstrengende for musklene hvis du overdriver bevegelsene når du strikker. Kjenn etter hvor mye kraft du bruker når du holder pinnene. Ikke hold unødvendig hardt fast på pinnene.

Tungt strikketøy? Man bruker krefter på å holde pinnene oppe og det kan føre til stor belastning når strikketøyet blir tungt. Vurder å bruke en rundpinne slik at strikketøyet kan hvile i kabelen i stedet for på pinnene.

Ta pauser. Det er viktig å ta en pause fra strikkearbeidet, da gjentakende bevegelsene kan være anstrengende. Hyppige pauser er viktig for å få variasjon og forandring i bevegelsesmønsteret. Ta pause hvert 15. min og rist litt på hender og armer. Stressballer, spesielt de med butte pigger, løser opp stive muskler, stimulerer blodsirkulasjonen og gir en effektiv trening av fingre, hender og håndledd. Bevegelse bedrer ernæringen til brusken og styrker leddene.