VP_VP_ALL_1920x455_1805_Hilde_GP_RollerSki_Summer.jpg

Rull deg i form!

Rulleski er en suveren treningsform - også for helt vanlige mosjonister.

Rulleski er et fint supplement til løping og sykling, spesielt for dem som sliter med vonde knær. Treningsformen er en fin aktivitet for å bli bedre på ski.Du kan bruke samme stavene og skistøvlene som du bruker på snø. Teknikken er litt annerledes, men du styrker de samme musklene som ved vanlig skigåing.

Det finnes rulleski for både skøyting og klassisk stil. Går du mest klassisk om vinteren, velg klassiske ski til sommerbruk. Klassiske ski har bredere hjul og ofte sperre på bakhjulet slik at du alltid har feste. Skøyteski er kortere, de har smalere hjul og krever litt mer balansetrening. De er enklere å bremse og svinge med, og man har flere teknikker å velge mellom enn på klassiske ski.

Slik går du trygt på rulleski

  • Tren balanse, bremsing, sving og sikkerhet før du setter av gårde
  • Det finnes ski med brems, men på de fleste modeller må du lære deg å ploge.
  • Velg trafikkfrie flate veier og ta av deg skiene i nedoverbakker. Det er best å gå på steder der asfalten ikke er for ruglete.
  • Sikkerhetsutstyret er viktig! Bruk hjelm og refleks. Du kan også feste reflekstape på stavene for å være ekstra synlig for biler. Husk også hansker for å unngå vannblemmer!
  • Ta den tiden du trenger på å bygge deg opp for å unngå overbelastningsskader.
  • Har du ambisjoner om å bli bedre på ski generelt, prioriter staketrening og styrketrening.

Som tidligere aktiv langrennsløper kan Hilde Gjermundshaug Pedersen mye om trening og kosthold. Hun anbefaler trening på rulleski for å bli bedre på ski i vinter.

Lykke til!

VitaePro inneholder ingredienser med positiv effekt på flere funksjoner i kroppen:


LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

MUSKLER: VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

IMMUNSYSTEM: VitaePro inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

HJERTE: Omega 3-fettsyrene DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon. Positiv effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).

BLODOMLØP: Olivenolje-polyfenoler bidrar til å beskytte fettstoff er i blodet mot oksidativt stress. Positiv effekt oppnås ved inntak av 5 mg hydroksytyrosol, tilsvarende 20 g olivenolje.

REDUSERER TRETTHET: VitaePro inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.