Ånund på treningstur i skogen

Ønsker du et aktivt liv i bevegelse?

VitaePro har i mange år bidratt til å ta vare på muskler og ledd for våre kunder. Finn ut mer om hvordan du kan passe på kroppen din, slik at du kan leve et aktivt liv i bevegelse.

Slik er kroppen vår skrudd sammen

Kroppen vår er et sammensatt system av levende vev. Ryggsøylen og ulike ledd består av knokler og brusk som holdes sammen av et nettverk av leddbånd, muskler og sener som gir både styrke og smidighet. De store leddene må ofte tåle mye belastning. Ta for eksempel kneleddet: store deler av kroppsvekten vår blir båret av knærne med hvert skritt vi tar. Hver gang foten treffer bakken, må kroppen tåle et hardt støt opp gjennom føtter, ben, hofter og rygg. Styrken på støtet kan faktisk være opptil fire ganger av vår egen kroppsvekt.

Brusken er kroppens støtdemper

Heldigvis er kroppen vår utstyrt med støtdempere som beskytter leddene mot slitasje. Alle leddflater i skjelettet er kledd med brusk. Brusken demper støt og fordeler belastningen over en større del av leddflatene slik at slitasjen blir så liten som mulig, og bevegelsen i leddet blir myk og glatt. Velfungerende brusk er både elastisk og slitesterk, og gir en god smøring mellom benflatene. 

Komfortable ledd er viktig for bevegeligheten

Bevegelse og trening er ikke alltid det første man tenker på dersom leddene ikke spiller på lag. Leddene og brusken i kroppen er i bruk hele livet og må tåle utallige påkjenninger. For å ta vare på leddene, er det lurt å ta vare på leddenes støtdempere. VitaePro inneholder vitamin C som bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for bruskens normale funksjon.

VitaePro inneholder også Boswellia serrata som er bra for leddene. Denne ingrediensen har tradisjonelt blitt brukt for leddenes velvære. I tusenvis av år har man brukt Boswellia serrata fordi planteekstraktet har en komfortabel virkning på ledd.

Musklene er viktig i en aktiv hverdag og kan støtte leddene

Det er viktig å ha velfungerende muskler for a kunne være i bevegelse og holde seg aktiv – hele livet. Muskler er viktig for mobilitet og balanse, og har stor betydning for livskvalitet. Leddfunksjonen støttes av de stabiliserende musklene rundt leddene som absorberer belastning på brusken og leddene.

For å opprettholde musklene er det viktig å være fysisk aktiv, få i seg de byggesteinene kroppen trenger gjennom et balansert kosthold og sørge for å ha nok vitamin D - året rundt. Vitaminet er bra for muskelfunksjon, ettersom det bidrar til at musklene fortsetter å fungere optimalt.

Får vi i oss nok av solskinnsvitaminet her i nord?

Det lille av sol vi får i ansiktet og på hendene i vinterhalvåret er ikke nok til at huden klarer å produsere nok vitamin D til å fylle den anbefalte dosen av solskinnsvitaminet. Dessuten viser Helsedirektoratets rapport, Utviklingen i norsk kosthold 2019, at nordmenns gjennomsnittlige kosthold inneholder for lite vitamin D i forhold til det som er anbefalt. Myndighetene anbefaler derfor eldre og de som er lite ute i dagslys å ta vitamin D tilskudd, slik at de oppnår den daglige dosen av vitamin D.

Dette blir enda viktigere jo eldre man blir, fordi hudens evne til å produsere vitamin D avtar med alderen. Studier viser at en person på 70 år produserer om lag 25% av mengden vitamin D, som det en 20-åring produserer ved samme UVB-eksponering.

Kan hjelpe dine muskler og ledd

VitaePro inneholder en allsidig kombinasjon av aktive ingredienser som har positiv effekt på flere viktige funksjoner i kroppen, som blant annet muskler, ledd og brusk.

  • Boswellia serrata bidrar til komfortable ledd
  • Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.
  • Vitamin C bidrar til normal kollagendannelse, som er bra for brusken

VitaePro hjelper tusenvis av mennesker å leve et mer aktivt liv, og hele 88 % av våre brukere opplever en positiv effekt på muskler og ledd*. Resultatene av undersøkelsen viser at produktet oppfyller forventningene, da hele 9 av 10 av kunder som har brukt VitaePro i over ett år er så fornøyde at de anbefaler VitaePro til andre*!

Prøv VitaePro - for et liv i bevegelse!

* Kundeundersøkelse (2021) blant 1816 VitaePro-kunder som har brukt produktet over ett år. Tallene er basert på rangert effekt fra 1 til 6. Positiv effekt = 3-6.

 

VitaePro inneholder ingredienser med dokkumentert effekt:

LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

BINDEVEV: Mangan bidrar til normal dannelse av bindevev.

MUSKLER: VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

IMMUNSYSTEM: VitaePro inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

HJERTE: Omega 3-fettsyrene DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon. Positiv effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).

BLODOMLØP: Olivenolje-polyfenoler bidrar til å beskytte fettstoff er i blodet mot oksidativt stress. Positiv effekt oppnås ved inntak av 5 mg hydroksytyrosol, tilsvarende 20 g olivenolje.

ENERGINIVÅ: VitaePro inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.