VL_VPP_EPI_Oxidative_Hero_1920x455_25803.jpg

Oksidativt stress og antioksidanter

Når kroppen vår forbrenner maten ved hjelp av oksygen eller immunsystemet vårt bekjemper invaderende mikroorganismer, dannes reaktive oksygenforbindelser som for eksempel frie radikaler. Et overskudd av disse stoffene fører til oksidativt stress.

Reaktive oksygenforbindelser

Det er beregnet at hver celle danner mer enn 20 milliarder reaktive oksygenforbindelser hver dag ved normal forbrenning av oksygen. Kroppen forbrenner oksygen hele tiden, da vi stadig er i aktivitet og spiser regelmessig gjennom dagen.

Reaktive oksygenforbindelser, som frie radikaler, er et biprodukt av oksygenforbrenningen. Hver dag blir hver celle i kroppen angrepet av disse forbindelsene 10 000 ganger.

Det er mange faktorer som fører til en økning i dannelsen av reaktive oksygenforbindelser. Trening, stress, soling, feilernæring, røyking, forkjølelse og alkohol og er noen av disse.

Et eksempel på oksidering er epler som blir brune

Halvspiste epler som blir brune er et godt eksempel på hvordan oksidasjon ser ut. Visste du at antioksidanter kan påvirke dette? For eksempel, ved å dyppe eplebiter i sitronsyre, som inneholder antioksidanter, forebygger du oksidasjon og bruning av eplet.

Spikere som ruster, eller når kroppen vår får et overskudd av reaktive oksygenforbindelser er også eksempler på oksidasjon.

Skadelige forbindelser nøytraliseres av antioksidanter

Oksidativt stress kan medføre at cellene ikke fungerer som de skal – derfor er antioksidanter viktig. For at cellene og kroppen skal fungere normalt, er det viktig at det finnes balanse mellom dannelsen av reaktive oksygenforbindelser og deres tilintetgjørelse som skjer ved hjelp av antioksidantene.

En rekke ulike antioksidanter bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress:

• Vitaminer som riboflavin, vitamin C og E
• Mineraler som selen, kobber og sink
• Enzymer som produseres av kroppen

Suppler din diett med et allsidig kosttilskudd

VitaePro inneholder flere ingredienser som er bra for mange av kroppens funksjoner. I tillegg til antioksidantene selen, vitamin C og E, inneholder VitaePro også planteekstraktene astaxanthin, zeaxanthin, lutein og Boswellia serrata, samt vitamin B12, vitamin D og omega 3-fettsyrer. Den nyeste ingrediensen i VitaePro er olivenekstrakt.

Prøv VitaePro i dag for kun 169 kr og få i deg flere antioksidanter!

Kjøp NYE VitaePro i dag!

Spar hele 50 % og betal kun 169 kr for første pakke.

Du kan bestille opp til 2 VitaePro abonnement til introduksjonspris.

VitaePro inneholder ingredienser med positiv effekt på flere funksjoner i kroppen:


LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

MUSKLER: VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

IMMUNSYSTEM: VitaePro inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

HJERTE: Omega 3-fettsyrene DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon. Positiv effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).

BLODOMLØP: Olivenolje-polyfenoler bidrar til å beskytte fettstoff er i blodet mot oksidativt stress. Positiv effekt oppnås ved inntak av 5 mg hydroksytyrosol, tilsvarende 20 g olivenolje.

REDUSERER TRETTHET: VitaePro inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.