VL_VPP_EPI_VitC_Hero_1920x455_25803.jpg

Antioksidanten vitamin C beskytter kroppen

Vitamin C er et av de mest kjente vitaminene. Det kalles også for askorbinsyre, og er viktig for at kroppen skal holde seg sunn. Denne antioksidanten dannes ikke naturlig i kroppen vår og vi er derfor avhengig av å få tilført vitaminet gjennom kosten.

En antioksidant

Vitamin C fungerer som en antioksidant og bidrar til å beskytte cellene våre. Når kroppen forbrenner oksygen, dannes noen biprodukter som kalles reaktive oksygenforbindelser. Reaktive oksygenforbindelser kan angripe kroppens celler, proteiner og arvestoff. Antioksidanter nøytraliserer de reaktive oksygenforbindelsene og beskytter kroppen.

Tar vare på immunsystemet

Ved hard trening er det spesielt viktig å få i seg nok vitamin C. Et daglig inntak av 200 mg vitamin C, i tillegg til det anbefalte daglige inntaket av vitaminet, bidrar til å opprettholde immunsystemets normale funksjon under og etter intens fysisk trening. Ved å ta to kapsler VitaePro får du i deg 240 mg vitamin C. 

Redusere tretthet og utmattelse

Vitaminet bidra også til å redusere tretthet og utmattelse. Tretthet og utmattelse kan være forårsaket av mange ting, blant annet stress, vitaminmangel og mangel på søvn. Det er viktig å få i seg de riktige næringsstoffene for å forebygge tretthet, men å ha perfekte matvaner hver dag, hele året, kan være krevende.

Andre oppgaver antioksidanten bidrar til

• Normal energiomsetning
• Nervesystemets normale funksjon
• Normal kollagendannelse, som har betydning for blodkarenes, knoklenes, bruskens, tannkjøttets, tennenes og hudens normale funksjon

Vitaminets funksjon i kroppen

For kvinner er vitamin C spesielt viktig for å bevare et bra opptak av jern. Siden vitaminet hos røykere forbrukes raskere enn hos en som ikke røyker, trenger røykere å få tilført mer av dette vitaminet.

Det meste av kroppens beholdning av vitamin C finnes i musklene og i blodet, mens det er hjernen, øyet og binyrene som har høyest konsentrasjon av vitaminet. Vitaminet er vannløselig, som betyr at overskuddet av vitaminet skilles ut i urinen, så mengden man inntar av vitaminet kan ikke bli for høy.

Fem om dagen – eller et kosttilskudd

Det lureste man kan gjøre for å få i seg nok vitamin C, er å spise fersk frukt og grønnsaker. Innholdet av vitaminet i matvarer kan nemlig endres etter forhold ved oppbevaring og tilbereding av maten. Får man i seg mindre enn 40 mg vitamin C om dagen, kan man merke tretthet, samt føle seg utmattet. Dosen du kan få i deg ved å spise nok frukt og grønt, vil sørge for at kroppen får i seg nok. Dersom du ikke får i deg nok av vitaminet, kan det være bra å supplere med et kosttilskudd.

Visste du at VitaePro inneholder vitamin C? 

VitaePro inneholder ingredienser med gunstig virkning:

LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

MUSKLER: VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

IMMUNSYSTEM: VitaePro inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

HJERTE: Omega 3-fettsyrene DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon. Positiv effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).

BLODOMLØP: Olivenolje-polyfenoler bidrar til å beskytte fettstoff er i blodet mot oksidativt stress. Positiv effekt oppnås ved inntak av 5 mg hydroksytyrosol, tilsvarende 20 g olivenolje.

REDUSERER TRETTHET: VitaePro inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.