3 grep for å fremme hjertehelsen din!

Hjertet er kjernen i sirkulasjonssystemet og kroppen vår, og det er viktig å ta vare på hjertet hele livet - selv om man ikke opplever noen problemer. Med små valg i hverdagen kan du påvirke helsen til hjertet ditt.

Hjertet har en viktig funksjon i kroppen vår

Hjertet er kjernen i sirkulasjonssystemet vårt, som pumper blod ut i hele kroppen. Blodet bidrar til å tilføre oksygen og næringsstoffer til kroppen. Faktisk er alle organer avhengig av hjertets normale funksjon for å få alt de trenger, slik at kroppen skal fungere.

Hjertet er veldig kraftig og det banke uten pauser resten av livet ditt. Det er viktig å ta vare på hjertehelsen hele livet, selv om du ikke opplever spesifikke helseproblemer. Med små valg i hverdagen og en sunn livsstil, tar du vare på hjertet ditt, slik at det varer lenge og kan støtte kroppen på best mulig måte gjennom hele livet.

Oliven og omega 3-fettsyrer for hjertehelsen

VitaePro har helt siden 2002 hjulpet titusener med å leve et mer aktivt liv, med en unik kombinasjon av effektive ingredienser. Nå inneholder VitaePro også olivenekstrakt, og i kombinasjon med de viktige omega 3-fettsyrene virker dette positivt på hjertet!

Hjertet er kjernen i både kroppen og sirkulasjonssystemet vårt. Derfor er det viktig å ta vare på det hele livet. Den nyeste ingrediensen i VitaePro er olivenekstrakt som inneholder polyfenoler. Polyfenoler fra olivenolje er antioksidanter som beskytter fettstoffer i blodet mot oksidativt stress, noe som kan påvirke blodstrømningen gjennom blodårene. På denne måten kan både hjertet og blodomløpet utføre sine viktige funksjoner. Funksjonen til antioksidanter er å beskytte cellene, vevene og organene i kroppen vår mot skadelig oksidasjon.

De viktigste kildene til polyfenol i kostholdet vårt er oliven og olivenoljer. Gjennom den industrielle prosesseringen mister olivenolje delvis den viktige antioksidanten før de når tallerkenene våre. På grunn av dette kan innholdet av polyfenoler i olivenolje være veldig lavt. For å få helseeffektene fra antioksidanten, bør man få i seg 20 g eller 0,2 dl olivenolje*, hver dag. Samme mengde med olivenolje-polyfenol er nå også lagt til i VitaePro. Kombinasjonen av olivenekstraktet og omega 3-fettsyrene i VitaePro er godt for hjertehelsen, da begge ingrediensene har hver sin effekt for å støtte hjerte- og sirkulasjonshelsen**.

3 viktige trinn for hjertet

For å ta vare på hjertets velvære, gjelder mye av det samme som bidrar til å opprettholde den generelle helsen. Ved å spise sunt og variert, samt trene eller mosjonere, tar du vare på kroppen din, og også hjertet ditt. Her er tre tips du kan følge for å opprettholde god hjertehelse:

  1. Tren minst 30 minutter om dagen

    Flere studier har vist at fysisk anstrengelse er viktig for å opprettholde en god hjertehelse. En halv time om dagen er nok, og selv små aktiviteter gjennom dagen kan være viktige for helsen din. Disse små valgene kan for eksempel være å ta trappen i stedet for heisen, og ellers andre hverdagsøvelser i form av en gåtur, sykkeltur eller svømmetur denne sommeren. I tillegg til hjertehelse påvirker trening og mosjon også andre kroppsfunksjoner som er viktige for hjertet, for eksempel fettnivået i blodet og blodtrykket.

  2. Velg riktig type fett

    Kostholdet ditt har stor betydning for hjertet, og for å fremme hjertets helse, er det spesielt viktig å være oppmerksom på regelmessige måltider, samt å unngå hardt animalsk fett og salt. Velg heller mat med det sunne, umettede fettet, som for eksempel finnes i avokado, olivenolje av høy kvalitet og fisk. Denne typen fett inneholder essensielle fettsyrer som menneskekroppen ikke er i stand til å produsere på egen hånd, i tillegg til flere fettløselige vitaminer.

  3. Husk at restitusjon er viktig

    Viktigheten av tilstrekkelig trening og sunn mat for å opprettholde en sunn livsstil er velkjent for mange. For helsen generelt, men spesielt for hjertehelsen, er det imidlertid veldig viktig å huske på å ta deg tid til å slappe av og få nok restitusjon. Stress har en skadelig effekt på hjertehelsen, så det kan være veldig lurt å for eksempel skille på jobb og fritid. Som en motvekt til jobb og trening, er det viktig å også kunne slappe av på fritiden, slik at du også kan fokusere på hobbyer som er hyggelige for deg.

* Gunstig virkning oppnås ved inntak av 1 kapsel med 5 mg hydroksytyrosol, tilsvarende 20 g olivenolje.
** Gunstig virkning på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).

VitaePro inneholder ingredienser med gunstig virkning:

LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

MUSKLER: VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

IMMUNSYSTEM: VitaePro inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

HJERTE: Omega 3-fettsyrene DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon. Positiv effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).

BLODOMLØP: Olivenolje-polyfenoler bidrar til å beskytte fettstoff er i blodet mot oksidativt stress. Positiv effekt oppnås ved inntak av 5 mg hydroksytyrosol, tilsvarende 20 g olivenolje.

ENERGINIVÅ: VitaePro inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.