VP_VP_ALL_1920x455_1805_Salmon_Eggs_Table.jpg

Vitamin B12 - alt du trenger å vite om energivitaminet

Vitamin B12 er et allsidig vitamin, som er viktig for flere funksjoner i kroppen. VitaePro Plus har blitt reformulert - nå også med energivitaminet B12.

Vitamin B12


Vitamin B12 er et vannløselig vitamin, som virker som et koenzym i kroppen som er nødvendig for omsetning av stoffer som for eksempel protein, fett og karbohydrater metabolisme. Kategorien vitamin B inneholder åtte forskjellige vitaminer, og hvert enkelt vitamin har egne funksjon i kroppen vår, og kan derfor ikke erstatte hverandre. Alle B-vitaminer er relatert til kroppens enzymatiske systemer, og alle er involvert i energi og metabolisme, utenom folat.

Vitamin B12 er spesielt viktig for eldre mennesker


Vitamin B12 fins bare i animalske produkter. Derfor må også vegetarianere, og spesielt veganere, passe på å få i seg tilstrekkelig med vitamin B12.

Evnen til å ta opp vitamin B12 fra maten minsker med alderen. Eldre må derfor være ekstra påpasselige med å få i seg tilstrekkelig av dette viktige vitaminet. I visse situasjoner er også behovet for vitamin B12 ekstra viktig, for eksempel i sammenheng med stress, uregelmessig livsstil eller ensidig diett, eller hvis alkoholforbruket er for høyt.

Funksjoner ved det allsidige energivitaminet B12


Vitamin B
12 (kobolamin) inngår som en viktig bestanddel i mange av kroppen sine interne reaksjoner. Vitaminet er også blant annet nødvendig for nervesystemet og for dannelse av blodceller. Vitamin B12 hjelper til å fornye kroppens DNA og alle celler i kroppen behøver derfor dette vitaminet.

Vitamin B12 har flere dokumenterte helseeffekter:

  • Vitamin B12 beskrives ofte som energivitaminet som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.
  • Vitamin B12 bidrar til normal energiomsetning.
  • Vitamin B12 bidrar til nervesystemets normale funksjon.
  • Vitamin B12 bidrar til immunsystemets normale funksjon.

Immunsystemet og "overskudd"

Vitamin B12 bidrar også til immunsystemets normale funksjon. Og fremfor alt gir dette energivitaminet mer overskudd til dagen, ved å bidra til å redusere tretthet og utmattelse.

Gruppen av B-vitaminer arbeider også ofte sammen i kroppen vår. For eksempel, så trenger vitamin B9 at du har vitamin B12 i kroppen for at det skal omdannes til en funksjonell form i kroppen.

I motsetning til andre vannløselige vitaminer, kan vitamin B12 lagres i kroppen vår.

Enda mer allsidig, men samtidig spesialtilpasset muskler og leddbrusk

VitaeLabs markedsdirektør Petter Aaserud forteller om den nye VitaePro Plus:

- VitaePro har vært et av Nordens mest solgte kosttilskudd i mange år og vi vill fortsette å være markedsledende. Derfor forsøker vi stadig å forbedre våre produkter og vi er veldig stolte over nye VitaePro Plus. Tilsetningen av det viktige og stadig mer populære vitamin B12 betyr at VitaePro Plus blir både mer allsidig og samtidig spesialtilpasset på flere områder.

Vil du også prøve nye VitaePro Plus? Alle nye kunder får prøve for halv pris – kun kr 174 for de to første månedene.

Kjøp VitaePro Plus for 50 % kun 174,- første 2 mnd.

Som ny kunde du kan bestille maks 2 abonnement til introduksjonspris.

VitaePro Plus inneholder ingredienser med dokumentert effekt på flere funksjoner i kroppen:

 

MUSKLER: VitaePro Plus inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

BRUSK: VitaePro Plus inneholder vitamin C som bidrar til normal kollagendannelse som har betydning for bruskens normale funksjon.

IMMUNSYSTEM: VitaePro Plus inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

HJERTE: VitaePro Plus inneholder omega 3-fettsyrene DHA og EPA som bidrar til hjertets normale funksjon. Dokumentert effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).

REDUSERER TRETTHET: VitaePro Plus inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro Plus inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.