VP_VP_ALL_1920x455_1805_Salmon_Eggs_Table.jpg

Vitamin B12 - alt du trenger å vite om energivitaminet

Vitamin B12 er et allsidig vitamin, som er viktig for flere funksjoner i kroppen. I tillegg til å inneholde mange ingredienser for flere viktige funksjoner i kroppen, inneholder VitaePro også energivitaminet B12.

Vitamin B12


Vitaminet er et vannløselig vitamin, som virker som et koenzym i kroppen som er nødvendig for omsetning av stoffer som for eksempel protein, fett og karbohydrater metabolisme. Kategorien vitamin B inneholder åtte forskjellige vitaminer, og hvert enkelt vitamin har egne funksjon i kroppen vår, og kan derfor ikke erstatte hverandre. Alle B-vitaminer er relatert til kroppens enzymatiske systemer, og alle er involvert i energi og metabolisme, utenom folat.

Spesielt viktig for eldre mennesker


Vitaminet fins bare i animalske produkter. Derfor må også vegetarianere, og spesielt veganere, passe på å få i seg tilstrekkelig med vitamin B12.

Evnen til å ta opp vitamin B12 fra maten minsker med alderen. Eldre må derfor være ekstra påpasselige med å få i seg tilstrekkelig av dette viktige vitaminet. I visse situasjoner er også behovet også ekstra viktig, for eksempel i sammenheng med stress, uregelmessig livsstil eller ensidig diett, eller hvis alkoholforbruket er for høyt.

Funksjoner ved det allsidige energivitaminet


Vitamin B
12 (kobolamin) inngår som en viktig bestanddel i mange av kroppen sine interne reaksjoner. Vitaminet er også blant annet nødvendig for nervesystemet og for dannelse av blodceller. I tilleggg hjelper det til å fornye kroppens DNA og alle celler i kroppen behøver derfor dette vitaminet.

Immunsystemet og "overskudd"

Vitamin B12 bidrar også til immunsystemets normale funksjon. Og fremfor alt gir dette energivitaminet mer overskudd til dagen, ved å bidra til å redusere tretthet og utmattelse.

Gruppen av B-vitaminer arbeider også ofte sammen i kroppen vår. For eksempel, så trenger vitamin B9 at du har vitamin B12 i kroppen for at det skal omdannes til en funksjonell form i kroppen.

I motsetning til andre vannløselige vitaminer, kan vitamin B12 lagres i kroppen vår.

Energivitaminet har flere dokumenterte helseeffekter:

  • Bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.
  • Bidrar til normal energiomsetning.
  • Bidrar til nervesystemets normale funksjon.
  • Bidrar til immunsystemets normale funksjon.

 

Nå kan du prøve VitaePro med energivitaminet til halv pris - kun kr 159 for de to første månedene!

Kjøp VitaePro for kun 159,-

Spesialtilbud på VitaePro - 1/2 pris første pakke + en gratis pakke Collagen Forte!

Du kan bestille opp til 2 VitaePro abonnement til introduksjonspris.

VitaePro inneholder ingredienser med dokumentert effekt på flere funksjoner i kroppen:


LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

MUSKLER: VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

REDUSERER TRETTHET: VitaePro inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

IMMUNSYSTEM: VitaePro inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

HJERTE: VitaePro inneholder omega 3-fettsyrene DHA og EPA som bidrar til hjertets normale funksjon. Dokumentert effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).