VP_VP_ALL_1920x455_1805_Woman_Running_Trees_Winter.jpg

Visste du at kroppen din har støtdempere?

Du vet kanskje at mange joggesko har innebygde støtdempere. Dette har også kroppen vår, i form av brusken i leddene våre. Brusken er i bruk hele tiden og må tas godt vare på.

Leddbrusk

Brusk består hovedsakelig av vann og det faste bindemiddelet kollagen. Brusk tåler mye trykk, og med god grunn, ettersom den stadig blir satt på prøve.

Du trenger ikke nødvendigvis å være i bevegelse for at brusken skal bli utsatt for belastning, for eksempel er brusken i ryggraden allerede utsatt for trykk når vi sitter. Kne- og skulderbrusk må også jobbe hardt hele tiden.

Leddbrusk danner en glatt glideflate over enden på knoklene og hjelper leddene til å bevege seg jevnt og friksjonsfritt. Leddbrusk reduserer mekanisk stress som utøves av kroppens tyngde og beinas bevegelser og fjerner friksjon mellom bein som er festet til hverandre. Slik fungerer brusken som kroppens egne støtdempere. En normal leddbruskfunksjon er spesielt viktig for alle typer bevegelse, som for eksempel å løpe, gå i trapper eller sitte på huk.

Kollagen er byggematerialet i brusk

Brusk har liten evne til å regenerere seg, blant annet fordi den mangler blodomløp. Hvis brusken blir utsatt for kraftige støt eller vridninger, kan den bli skadet. Når brusken er skadet, kan ikke lenger beina bevege seg fritt mot hverandre. Brusken blir også slitt med alderen og kan bli tynnere, samtidig som produksjonen av kollagen avtar.

Siden brusk ikke kan skiftes ut, er det viktig å ta godt vare på den!

Et godt kosthold er viktig for at kroppen skal fungere normalt. Dette gjelder også for brusken. Blant annet er vitamin C viktig fordi det bidrar til normal kollagendannelse slik at brusken kan opprettholde en normal funksjon.

Tilskudd til den daglige kosten

Hvis man har et ensidig eller mangelfullt kosthold, kan dette forbedres ved å innta viktige vitaminer, som f.eks. vitamin C, gjennom kosttilskudd.

VitaePro er et av de mest brukte kosttilskuddene i Norden. Kosttilskuddet inneholder ingredienser som er bra for flere funksjoner i kroppen. I tillegg til antioksidantene selen, vitamin C, E og astaxanthin, inneholder VitaePro Plus også vitamin B12 og D, omega 3-fettsyrer, zeaxanthin og lutein.

Ta vare på brusken i leddene dine – prøv VitaePro Plus i dag!

VitaePro Plus inneholder ingredienser med dokumentert effekt på flere funksjoner i kroppen:

 

MUSKLER: VitaePro Plus inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

BRUSK: VitaePro Plus inneholder vitamin C som bidrar til normal kollagendannelse som har betydning for bruskens normale funksjon.

IMMUNSYSTEM: VitaePro Plus inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

HJERTE: VitaePro Plus inneholder omega 3-fettsyrene DHA og EPA som bidrar til hjertets normale funksjon. Dokumentert effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).

REDUSERER TRETTHET: VitaePro Plus inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro Plus inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.