VP_VP_ALL_1920x455_1805_SalmonRoasted_Plate.jpg

Vi spiser mindre fisk og for lite vitamin D!

Vi spiser stadig sunnere, men får fortsatt i oss altfor mye salt og for lite fisk, viser Helsedirektoratets ferske rapport om utviklingen i det norske kostholdet.

Vi spiser stadig sunnere, men får fortsatt i oss altfor mye salt og for lite fisk, viser Helsedirektoratets ferske rapport om utviklingen i det norske kostholdet. Rapporten viser at vi fortsatt spiser for lite grønnsaker, frukt, bær, grove kornvarer og fisk. Vi får også i oss for mye mettet fett og for lite kostfiber, samt enkelte vitaminer og mineraler.

Vi spiser mindre fisk enn før

Helsedirektoratet er bekymret for økningen i kjøttforbruket og nedgangen i fiskeforbruket. Vi spiser 7% mindre fisk nå enn hva vi gjorde for ti år siden, dette er en nedgang i årlig inntak fra ca. 50 til ca. 46 kilo per person. Helsedirektoratet anbefaler at man spiser fisk til middag to til tre ganger i uken, og gjerne at man i tillegg bruker fisk som pålegg. Kostrådet tilsvarer totalt 300–450 gram fisk i uken, og minst 200 gram bør være fet fisk.

Lavt inntak av solskinnsvitaminet

Inntaket av vitamin D er altfor lavt i mange aldersgrupper. Mange av oss har lave nivåer av vitamin D i blodet i vinterhalvåret, og eldre er spesielt utsatte. Vitamin D er viktig for normal beinbygning og tenner. Det er viktig å få i seg tilstrekkelig med vitamin D hele livet for å bevare skjelettet når du blir eldre. Vitamin D bidrar også til immunsystemets normale funksjon. Vitaminet er nøkkelen til kroppens immunforsvar som hjelper til å skru den på til rett tid. Test om du får i deg nok vitamin D her.

Rapporten slår fast at kostholdet er viktig både for å forebygge sykdom og for å fremme god helse.

Tenker du å komplementer kosten med ett tilskudd?

Ved å ta kun en kapsel VitaePro per dag kan du komplettere kosten din med antioksidanter, omega 3-fettsyrer, vitaminer og mineraler. VitaePro er formulert i Norge med utgangspunkt i et vanlig norsk kosthold. Du må fortsatt gjøre ditt for å spise sunt, men VitaePro hjelper deg et godt stykke på veien!

VitaePro inneholder aktive ingredienser med dokumenter effekt på muskler og ledd - nå også med Boswellia serrata som er godt for leddene!

VitaePro inneholder ingredienser med dokumentert effekt på flere funksjoner i kroppen:


LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

MUSKLER: VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

REDUSERER TRETTHET: VitaePro inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

IMMUNSYSTEM: VitaePro inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

HJERTE: VitaePro inneholder omega 3-fettsyrene DHA og EPA som bidrar til hjertets normale funksjon. Dokumentert effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).