VP_VP_ALL_1920x455_1805_Woman_Stretching_Standing.jpg

Kosttilskudd og trening

Det skjer mye i kroppen når du trener. Les mer om hvorfor kosttilskudd kan være bra i kombinasjon med trening.

Ekstra belastning på leddene og brusken

Trening påfører ekstra belastning på leddene, noen ganger opp til fem eller seks ganger mer enn din kroppsvekt. Ankler, knær, hofter, albuer og skuldre har alle svært ulike funksjoner, men fungerer på lignende måte. Hvert ledd har et slags støtdempende bindevev ved endene av benet som kalles brusk. Den viktigste oppgaven til brusken er å motstå trykk, som for eksempel oppstår når vi løper.

Leddbrusk danner en glatt glideflate over enden på knoklene og hjelper leddene til å bevege seg jevnt og friksjonsfritt. Brusk har liten evne til å regenerere seg, blant annet fordi den mangler blodomløp. Hvis brusken blir utsatt for kraftige støt eller vridninger, kan den bli skadet. Når brusken er skadet, kan ikke lenger beina bevege seg fritt mot hverandre. Brusken blir også slitt med alderen og kan bli tynnere, samtidig som produksjonen av kollagen avtar.

Siden brusk ikke kan skiftes ut, er det viktig å ta godt vare på den. Vitamin C er viktig fordi det bidrar til normal kollagendannelse slik at brusken kan opprettholde en normal funksjon.

Viktig å holde seg frisk

For å kunne trene optimalt, er det viktig å holde seg frisk. Flere studier viser at et daglig inntak av 200 mg vitamin C, i tillegg til det daglige anbefalte inntaket*, bidrar til å opprettholde immunsystemets normale funksjon under og etter intens fysisk trening. Nyheten vitamin B12 gjør VitaePro Plus enda bedre for å opprettholde et normalt immunsystem.

Visste du at…

Kondisjonskrevende idretter som krever høyt oksygenopptak over lengre tid, slik som langdistanseløping, fotball, sykling og langrenn, øker forbrenningen og dermed også produksjonen av avfallsstoffene kalt ROS. Andre typer trening kan stenge av blodtilførselen for kortere tid og dette vil også føre til økt dannelse av avfallsstoffene. Den økte mengden avfallsstoffer regnes for å være en medvirkende årsak til at du kan få treningsverk etter hard trening. Da er det ekstra viktig at kroppen har tilstrekkelig med antioksidanter for å hindre at det dannes en skadelig ubalanse i kroppen. Som med alt annet i livet bør man unngå overdrevent inntak, men få i seg veldokumenterte doser av antioksidanter. Ved bruk av kosttilskudd bør du derfor velge produkter med høy kvalitet fra seriøse produsenter.

VitaePro Plus inneholder ingredienser som er bra for flere funksjoner i kroppen. I tillegg til antioksidantene selen, astaxanthin, vitamin C og E, inneholder VitaePro Plus også vitamin B12 og D, omega 3-fettsyrer, zeaxanthin og lutein.

VitaePro Plus inneholder ingredienser som er godt for muskler og brusk - nå også med energivtaminet B12!

VitaePro Plus inneholder ingredienser med dokumentert effekt på flere funksjoner i kroppen:

 

MUSKLER: VitaePro Plus inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

BRUSK: VitaePro Plus inneholder vitamin C som bidrar til normal kollagendannelse som har betydning for bruskens normale funksjon.

IMMUNSYSTEM: VitaePro Plus inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

HJERTE: VitaePro Plus inneholder omega 3-fettsyrene DHA og EPA som bidrar til hjertets normale funksjon. Dokumentert effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).

REDUSERER TRETTHET: VitaePro Plus inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro Plus inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

Kjøp VitaePro Plus for 50 % kun 174,- første 2 mnd.

Som ny kunde du kan bestille maks 2 abonnement til introduksjonspris.