VP_VP_ALL_1920x455_1805_Woman_Stretching_Standing.jpg

Kosttilskudd og trening

Det skjer mye i kroppen når du trener. Les mer om hvorfor kosttilskudd kan være bra i kombinasjon med trening.

Ekstra belastning på leddene

Trening påfører ekstra belastning på leddene, noen ganger opp til fem eller seks ganger mer enn din kroppsvekt. Ankler, knær, hofter, albuer og skuldre har alle svært ulike funksjoner, men fungerer på lignende måte. Hvert ledd har et slags støtdempende bindevev ved endene av benet som kalles brusk. Den viktigste oppgaven til brusken er å motstå trykk, som for eksempel oppstår når vi løper.

Sengupta et al. viste i 2008 at Boswellia serrata ekstraktet har effekt på ledd ved doser på kun 100 mg. 75 personer var med på en dobbelt-blindet placebo kontrollert studie som gikk over 90 dager. 25 stykker fikk 100 mg Boswellia serrata om dagen og 25 stykker fikk 250 mg daglig. Siste gruppen fikk placebo. Etter 90 dager hadde begge Boswellia serrata gruppene betydelig forbedring på leddfunksjon. Et Cochran review** i 2014 fant Boswellia Serrata som en av urtene av 33 undersøkte planter med best effekt på ledd. 

Viktig å holde seg frisk

For å kunne trene optimalt, er det viktig å holde seg frisk. Flere studier viser at et daglig inntak av 200 mg vitamin C, i tillegg til det daglige anbefalte inntaket, bidrar til å opprettholde immunsystemets normale funksjon under og etter intens fysisk trening. Ved å ta to kapsler VitaePro får du i deg 240 mg vitamin C. I tillegg bidrar vitamin B12 ogst til å opprettholde et normalt immunsystem.

Visste du at…

Kondisjonskrevende idretter som krever høyt oksygenopptak over lengre tid, slik som langdistanseløping, fotball, sykling og langrenn, øker forbrenningen og dermed også produksjonen av avfallsstoffene kalt ROS. Andre typer trening kan stenge av blodtilførselen for kortere tid og dette vil også føre til økt dannelse av avfallsstoffene. Den økte mengden avfallsstoffer regnes for å være en medvirkende årsak til at du kan få treningsverk etter hard trening. Da er det ekstra viktig at kroppen har tilstrekkelig med antioksidanter for å hindre at det dannes en skadelig ubalanse i kroppen. Som med alt annet i livet bør man unngå overdrevent inntak, men få i seg veldokumenterte doser av antioksidanter. Ved bruk av kosttilskudd bør du derfor velge produkter med høy kvalitet fra seriøse produsenter.

VitaePro inneholder ingredienser som er bra for flere funksjoner i kroppen. I tillegg til antioksidantene selen, astaxanthin, vitamin C og E, inneholder VitaePro også Boswellia serrata, vitamin B12 og D, omega 3-fettsyrer, zeaxanthin og lutein.

VitaePro inneholder ingredienser som er godt for muskler og ledd!

VitaePro inneholder ingredienser med dokumentert effekt på flere funksjoner i kroppen:


LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

MUSKLER: VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

REDUSERER TRETTHET: VitaePro inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

IMMUNSYSTEM: VitaePro inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

HJERTE: VitaePro inneholder omega 3-fettsyrene DHA og EPA som bidrar til hjertets normale funksjon. Dokumentert effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).

Kjøp NYE VitaePro for kun 159,- første pakke!

Du kan bestille opp til 2 VitaePro abonnement til introduksjonspris.