VP_VP_ALL_1920x455_1805_Tagetes_Flower.jpg

Fargerike planteekstrakter

Astaxanthin, lutein og zeaxanthin er planteekstrakter som finnes i naturen.

Visste du at VitaePro inneholder planteekstrakter?

Første generasjon VitaePro som kom i 2002 inneholdt kun tre hovedkomponenter – nemlig astaxanthin, lutein og zeaxanthin. Disse planteekstrakter har gjort VitaePro til et av Nordens mest brukte kosttilskudd.

Lutein og zeaxanthin fra stor fløyelsblomst

Plantestoffene lutein og zeaxanthin i VitaePro kommer fra stor fløyelsblomst Tagetes erecta. Planten stammer opprinnelig fra Latin-Amerika, og har tradisjonelt blitt spist i flere kulturer. Fargen på blomstene finnes i sjatteringer fra gult til rødt, og mørkere planter inneholder mest lutein.

Den mørkerøde fargen i VitaePro -kapslene kommer fra astaxanthin

Astaxanthin er et rødfarget pigment som virker på samme måte som antioksidanter. Astaxanthin finnes i ulike typer marine organismer, blant annet krepsdyr, krill, dypvannsreker, plankton og mikroalger. Ørret og laks får sin karakteriske røde farge av å spise algaer og krepsdyr rike på astaxanthin.

Astaxanthin i VitaePro kommer fra mikroalgen Haematococcus pluvialis. Den finnes vanligvis i ferskvann og er i stand til å overleve under ekstreme betingelser. Når algen utsettes for intenst lys, tørking, høye saltkonsentrasjoner eller næringsmangel, produserer den astaxanthin. Astaxanthin beskytter algecellen mot reaktive stoffer og celleskader de kan forårsake.

Astaxanthin fra Island

Astaxanthinet i VitaePro produserers på Island. I den nesten urørte islandske naturen er det veldig lite forurensninger, som ofte finnes i andre områder som anses egnet for dyrking og utnyttelse av mikroalger. Produksjonen av astaxanthin er både miljøvennlig og bærekraftig, og energien som anvendes er 100 % geotermisk. Produksjonen skjer under streng kvalitetskontroll og i et lukket system.

VitaePro inneholder ingredienser med dokumentert effekt på flere funksjoner i kroppen:


LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

MUSKLER: VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

REDUSERER TRETTHET: VitaePro inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

IMMUNSYSTEM: VitaePro inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

HJERTE: VitaePro inneholder omega 3-fettsyrene DHA og EPA som bidrar til hjertets normale funksjon. Dokumentert effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).