VP_VP_ALL_1920x455_1805_Salmon_Herbs_WhiteBackground.jpg

Astaxanthin – en av de sterkeste antioksidantene i naturen

Første generasjon VitaePro som kom i 2002 inneholdt kun tre hovedkomponenter: astaxanthin, lutein og zeaxanthin. Disse planteekstraktene har gjort VitaePro til et av Nordens mest brukte kosttilskudd.

En av nøkkelingrediensene i VitaePro Plus er astaxanthin – et rødfarget pigment som gir sin karakterirske farge til laks og ørret. Astaxanthin finnes i ulike typer marine organismer, blant annet krepsdyr, krill, dypvannsreker, plankton og mikroalger.

Astaxanthin i VitaePro Plus kommer fra mikroalgen Haematococcus pluvialis. Den finnes vanligvis i ferskvann og er i stand til å overleve under ekstreme betingelser. Når algen utsettes for intenst lys, tørking, høye saltkonsentrasjoner eller næringsmangel, produserer den astaxanthin. Astaxanthin beskytter algecellen mot reaktive stoffer og celleskader som de kan forårsake.

Les mer om hvorfor vi trenger antioksidanter her!

Astaxanthin er en av de kraftigste antioksidantene i naturen. Dette rødfargede pigmentet er 100 ganger sterkere enn vitamin E, og hele 6.100 ganger sterkere* enn vitamin C!

* basert på evnene den har til å bekjempe reaktive oksygenforbindelser som singlet oksygen sammenlignet med vitamin C. Kilde: Nishida Y. et al.2007, Capeli et al.2013 (Total Quenching Constant, kt)

Produksjonen av astaxanthin foregår på Island i den nesten urørte islandske naturen.Produksjonen av astaxanthin er både miljøvennlig og bærekraftig, og energien som anvendes er 100% geotermisk. Produksjonen skjer i et lukket system under streng kvalitetskontroll.

Kosttilskuddet VitaePro Plus inneholder trygge og rene råvarer som er gunstig for flere funksjoner i kroppen. VitaePro Plus er utviklet av VitaeLab, som stiller strenge krav til kvalitet og produksjon. Alle ingrediensene er sporbare. Produksjonen foregår i henhold til retningslinjene for GMP (Good Manufacturing Practice) – retningslinjer som beskriver produksjon og kvalitetskontroll av blant annet matvarer og legemidler.

VitaePro Plus inneholder ingredienser med dokumentert effekt på flere funksjoner i kroppen:

 

MUSKLER: VitaePro Plus inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

BRUSK: VitaePro Plus inneholder vitamin C som bidrar til normal kollagendannelse som har betydning for bruskens normale funksjon.

IMMUNSYSTEM: VitaePro Plus inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

HJERTE: VitaePro Plus inneholder omega 3-fettsyrene DHA og EPA som bidrar til hjertets normale funksjon. Dokumentert effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).

REDUSERER TRETTHET: VitaePro Plus inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro Plus inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.