VL_VPP_EPI_VitC_Hero_1920x455_25803.jpg

Antioksidanten vitamin C beskytter kroppen

Vitamin C er et av de mest kjente vitaminene. Det kalles også for askorbinsyre, og er viktig for at kroppen skal holde seg sunn. Denne naturlige antioksidanten dannes ikke naturlig i kroppen vår og vi er derfor avhengig av å få tilført vitaminet gjennom kosten.

En antioksidant

Vitamin C fungerer som en antioksidant og bidrar til å beskytte cellene våre. Når kroppen forbrenner oksygen, dannes noen biprodukter som kalles reaktive oksygenforbindelser. Reaktive oksygenforbindelser kan angripe kroppens celler, proteiner og arvestoff. Antioksidanter nøytraliserer de reaktive oksygenforbindelsene og beskytter kroppen.

Tar vare på immunsystemet og ha nok energi i kroppen

Ved hard trening er det spesielt viktig å få i seg nok vitamin C. Et daglig inntak av 200 mg vitamin C, i tillegg til det anbefalte daglige inntaket av vitaminet, bidrar til å opprettholde immunsystemets normale funksjon under og etter intens fysisk trening. Ved å ta to kapsler VitaePro får du i deg 240 mg vitamin C. 

Vitaminet bidra også til å redusere tretthet og utmattelse. Tretthet og utmattelse kan være forårsaket av mange ting, blant annet stress, vitaminmangel og mangel på søvn. Det er viktig å få i seg de riktige næringsstoffene for å forebygge trøtthet, men å ha perfekte matvaner hver dag, hele året, kan være krevende.

Andre oppgaver for antioksidanten

• Bidra til normal energiomsetning
• Bidra til nervesystemets normale funksjon
• Bidra til normal kollagendannelse, som har betydning for blodkarenes, knoklenes, bruskens, tannkjøttets, tennenes og hudens normale funksjon

Vitaminets funksjon i kroppen

For kvinner er vitamin C spesielt viktig for å bevare et bra opptak av jern. Siden vitaminet hos røykere forbrukes raskere enn hos en som ikke røyker, trenger røykere å få tilført mer av dette vitaminet.

Det meste av kroppens beholdning av vitamin C finnes i musklene og i blodet, mens det er hjernen, øyet og binyrene som har høyest konsentrasjon av vitaminet. Vitaminet er vannløselig, som betyr at overskuddet av vitaminet skilles ut i urinen, så mengden man inntar av vitaminet ikke kan bli for høy.

Fem om dagen – eller et kosttilskudd

Det lureste man kan gjøre for å få i seg nok vitamin C, er å spise fersk frukt og grønnsaker. Innholdet av vitaminet i matvarer kan nemlig endres etter forhold ved oppbevaring og tilbereding av maten. Får man i seg mindre enn 40 mg vitamin C om dagen, kan man merke tretthet, samt føle seg utmattet. Dosen du kan få i deg ved å spise nok frukt og grønt, vil sørge for at kroppen får i seg nok. Dersom du ikke får i deg nok av vitaminet, kan det være bra å supplere med et kosttilskudd.

Suppler din diett med et allsidig kosttilskudd

VitaePro inneholder flere ingredienser som er bra for mange av kroppens funksjoner. I tillegg til antioksidantene selen, vitamin C og E, astaxanthin, zeaxanthin og lutein, inneholder VitaePro også vitamin B12 og D, samt Boswellia serrata og omega 3-fettsyrer.

Visste du at VitaePro inneholder vitamin C? Suppler din kost med VitaePro som også inneholder flere andre sterke, naturlige antioksidanter!

Kjøp VitaePro for kun 159,-

Spesialtilbud på VitaePro - 1/2 pris første pakke + en gratis pakke Collagen Forte!

Du kan bestille opp til 2 VitaePro abonnement til introduksjonspris.

VitaePro inneholder ingredienser med dokumentert effekt på flere funksjoner i kroppen:


LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

MUSKLER: VitaePro inneholder vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.

REDUSERER TRETTHET: VitaePro inneholder vitamin B12 og C som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

IMMUNSYSTEM: VitaePro inneholder selen samt vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon.

BESKYTTER CELLENE: VitaePro inneholder antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.

HJERTE: VitaePro inneholder omega 3-fettsyrene DHA og EPA som bidrar til hjertets normale funksjon. Dokumentert effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).